Razboi în Ucraina

Forţele ucrainene au recucerit două oraşe din sudul regiunii Herson: „Puşcaşii marini ucraineni avansează”

Publicat: 04 oct. 2022
Forţele ucrainene au recucerit două oraşe din sudul regiunii Herson Puşcaşii marini ucraineni avansează
Forţele ucrainene au recucerit două oraşe din sudul regiunii Herson

Forţele ucrainene au recucerit două oraşe din sudul regiunii Herson, respectiv Davîdiv Brid şi Velika Oleksandrivka, a anunţat, marţi, Ministerul ucrainean al Apărării, relatează CNN, potrivit news.ro.

„Puşcaşii marini ucraineni avansează cu încredere spre Marea Neagră”, a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării pe contul de Twitter.

Forţele ucrainene fac progrese semnificative către oraşul ocupat Herson

De asemenea, Iurii Sobolevskii, şeful adjunct al consiliului regional Herson, a confirmat eliberarea oraşului Velika Oleksandrivka pe contul de Telegram.

Anunţurile au fost făcute în contextul în care oficialii şi analiştii pro-ruşi, precum şi oficialii ucraineni, spun că forţele ucrainene fac progrese semnificative către oraşul ocupat Herson, de-a lungul malului vestic al fluviului Nipru.

Hersonul este unul dintre cele patru teritorii parţial ocupate pe care Rusia a pretins că le anexează, încălcând astfel dreptul internaţional.

Serghei Lavrov, despre recunoașterea anexării regiunilor ucrainene

Serghei Lavrov a transmis că Rusia nu are nevoie de recunoașterea Occidentului a anexării provinciilor din Ucraina. De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a mai adăugat că regimul de la Kiev a devenit ostil pentru poporul ucrainean, care nu împărtășește ideologia nazistă a autorităților.

Totodată, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a anunţat că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că marea majoritate a țărilor înțeleg că Federația Rusă are dreptate.

„Marea majoritate a țărilor, vă garantez, înțeleg perfect că avem dreptate. Nu toată lumea are curajul și efectiv puterea de a discuta obiectiv despre aceasta în mod direct. Sunt convins că adevărul va ieşi la suprafaţă”, a spus Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov a menționat că acum, în cazul referendumurilor din autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk, precum și din regiunile Zaporiijjia și Herson, se implementează un scenariu care se bazează pe liberul arbitru al oamenilor.

”Orice alte intervenţii, escaladarea artificială a confruntării, mobilizarea artificială a forțelor antiruseşti, amenințările și șantajul, toate acestea sunt împotriva istoriei”, a adăugat ministrul Lavrov.
Adauga un comentariu