Local

Un fost prefect de Iași a scăpat de pedeapsă, după ce a fost acuzat de mărturie mincinoasă

Publicat: 11 dec. 2019

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus astăzi renunțarea la aplicarea pedepsei în cazul fostului prefect Sava Dragomir Tomașeschi.

Anul trecut, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au dispus condamnarea fostului prefect și actualului avocat Dragomir Sava Tomașeschi. Acesta a primit atunci o pedeapsă de șase luni de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă.

Amintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus trimiterea în judecată a actualului avocat Dragomir Sava Tomaşeschi şi a lui Constantin Avădanei, pentru mărturie mincinoasă.

Procurorii au precizat că, în zilele de 28 aprilie şi 26 mai 2014, cu ocazia audierii în calitate de martori într-un dosar penal al Tribunalului Iaşi, Tomaşeschi şi Avădanei ar fi făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale în legătură cu care au fost întrebaţi. „Inculpaţii au susţinut, în calitate de martori, în mod nereal, că poliţiştii din escortă l-au agresat fizic şi verbal, la intrarea în cadrul Tribunalului Iaşi, pe inculpatul Clapon Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv, iar persoana privată de libertate, deşi a fost agresată, nu ar fi adresat ameninţări poliţiştilor”, au precizat procurorii.

De asemenea, oamenii legii au adăugat că, în cuprinsul sentinţei penale de pe 13 iunie 2016, pronunţată în acel dosar al Tribunalului Iaşi, prin care s-a dispus condamnarea lui Gheorghe Clapon, printre alte infracţiuni şi pentru cea de ultraj, instanţa a înlăturat declaraţiile date în calitate de martor de către Tomaşeschi şi Avădanei, judecătorii apreciind că au fost nesincere.loading...

Adauga un comentariu