Actualitate

Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, puși sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 lei

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă puși sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 lei
Fostul șef al SRI, Florian Coldea a ieșit din sediul DNA după ora 03:00 noaptea, după 15 ore petrecute în fața procurorilor. Inquam Photos/ Saul Pop

Fostul șef al SRI, Florian Coldea a ieșit din sediul DNA după ora 03:00 dimineața, după 15 ore petrecute în fața procurorilor. Acesta a plecat grăbit refuzând să ofere orice declarație presei. Coldea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru plata sumei, potrivit surselor G4Media.

Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă. Cei trei sunt acuzați, într-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influență și spălare de bani.

Conform surselor G4Media, din suma de 100.000 de euro pe care omul de afaceri Cătălin Hideg le-ar fi dat-o lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, 20.000 de euro ar fi ajuns la avocatul Trăilă, iar restul de 80.000 de euro ar fi fost împărțită între Coldea și Dumbravă.

Reamintim, Hideg a declarat într-un interviu difuzat în 24 aprilie la Realitatea PLUS că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță. La ora 03:00 dimineața cei trei suspecți nu ieșiseră încă din sediul DNA.

Foștii șefi SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, puși sub control judiciar

Cei trei suspecți s-ar fi contrazis în declarații, în fața procurorului, spun sursele G4Media.

Când a ajuns la DNA, joi, în jurul orei 12:00, Florian Coldea le-a spus jurnaliștilor că o să facă „declarații” atunci când o să iasă de la audieri. El a rămas în sediul DNA timp de peste 13 ore.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției, potrivit informațiilor G4Media.

Coldea, Dumbravă și Trăilă sunt acuzați de trafic de influență legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în primă instanță într-un dosar al Parchetului European pentru fraude la achiziții efectuate în pandemie. Mai precis, casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din acești 600.000 de euro, Hideg a plătit efectiv 100.000 de euro către Florian Coldea, potrivit informațiilor G4Media. Procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar. Hideg a fost condamnat însă cu executare în primă instanță și apoi a făcut denunț la DNA.

LA sediul DNA s-a aflat și Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei și membru provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei de salubritate Romprest.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a declarat într-un interviu difuzat în 24 aprilie la Realitatea PLUS că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru ”optimizarea” dosarului său de corupție aflat în instanță.

Comentarii
  • 😂🤣 Prea târziu nene, ăștia sunt mafioti adevărați, nu interlopi flamazi ca 98% din România. Lumea si presa in general si-a îndreptat atenția catre Clanurile din România, dar in spatele lor se află acești oameni din securitate/dna si alte structuri, care sunt de 1000x mai puternici. Ei decid cine intră sau nu la pușcărie, pentru cat timp, cine poate face bani si cine nu, contrate cu statul etc etc.

  • CIRC pentru IDIOTI ! Coldea si Kovesi au cetatenie americana. Conform tratatului intre SUA Satanista si Colonia Romanica, niciun cetatean american PENAL nu poate fi judecat in colonia Romania !
    Totul este pentru distragerea atentiei de la imenentul esec al CRIMINALILOR PNL – PSD in viitoarele alegeri masluite !
    Ei stiu ca se duc in rapa si incearca sa fure ca la Alba-Neagra !

    Asteptam sa ne votati ! In 2020, dupa ce v-am tinut arestati la domitziliu ca sa fiti iradiati cu 5G, v-am bagat in sperieti cu tembeliziunile si cu ZOIarele care afisau mortii si imbolnavitii, v-am facut sa cereti bilet de voie ca sa iesiti la cumparaturi, v-am dat amenzi ca sa purtati masca impregnata cu Oxid de grafen, v-am pus la dispozitie paznicii de la suprmaket ca sa va consulte GRATUIT cu termometru cu LASER, v-am facut legitimatie de eutanasiat ca sa puteti face cumparaturi de unde voiati, v-am legat de paturi si v-am oxigenat plamanii pana ati mierlit-o, v-am interzis sa cumparati IVERMECTINA din farmaciile veterinare ca sa muriti cat mai multi sa nu va mai dam pensii, ajutoare sociale si alte drepturi, ca sa avem ce fura noi PENALII CRIMINALI din PARLAMENTUL PENAL CRIMINAL TRADATOR si JEFUITOR, noi din Guvernele CRIMINALE, noi din Primariile pline de CRIMINALI JEFUITORI. V-am cerut votul si spre surprinderea noastra ni l-ati dat… !!! Atunci am inteles ca romanii sunt IDIOTI fara scapare ! Atunci ne-am dat seama ca adevarata pandemie este cea de PROSTIE ! Atunci ne-au felicitat chiar si sefii nostri satanisti, pentru ca avem niste alegatori CRETINI pe care ii putem extermina lejer, iar celor care mai raman vii le putem cere voturile ca si cand nu s-a intamplat nimic rau. Chiar si Mafia Khazara – sobolanii paduchiosi, s-a minunat de cum am reusit sa va prostim sa ne votati fara sa comentati.
    Atunci am prins curaj, si in noul mandat am trecut la alt nivel : v-am eutanasiat cu arma biologica numita vaccin – contra mici si bere, v-am ameninintat cu tot felul de legi sataniste, v-am speriat ca RUSIA ORTODOXA care lupta impotriva satanistilor va ataca Romania, v-am speriat ca in Romania va fi un cutremur ca cele provocate de Khabala in 1940, in 1977 si in 1986, v-am dat sa mancati paine din grau toxic si iradiat din Ucraina, v-am importat alimente cu faina de gandaci, injectate cu ARN si amestecate cu Oxid de grafen, din aceeasi Ucraina a poponarului drogat Zelensky, v-am adus droguri din Ucraina ca sa va facem ZOMBI, v-am saracit trimitand banii fara numar in Ucraina si in Israelul TERORIST, iar voi nu ati protestat, ba chiar ati fost fericiti la gratarele de 1Mai cand beati bere cu acetona si mancati mici si carnati facuti cu carne de OM – ca doar au murit atatia din 2020 incoace si avem marfa suficienta ca sa va facem canibali. Pentru ca noi suntem CRIMINALI, JEGURI PENALE si TALHARI, iar voi sunteti niste IDIOTI care acceptati si streangul in locul nostru fara sa cracniti, va rugam sa ne mai votati inca o data ca sa va punem pielea pe bat, sa va facem buletine fara adresa de domiciliu ca sa va putem lua casele, masinile si alte proprietati, si sa ajungeti homlles, sa va interzicem sa mai calatoriti dintr-o localitate in alta si chiar in interiorul oraselor mai mult de 15 minute, sa va facem sclavii sobolanilor paduchiosi, si sa distrugem Romania si poporul roman RETARDAT, CRETIN si IDIOT !
    Alegeti-l pe cei mai bun PRESEDINTE, cei mai buni PRIMARI si cei pe mai buni PARLAMENTARI !!! CEL MAI BUNI ALESI sunt doar MORTII ! Alegeti-l pe ILIESCU PRESEDINTE incinberat, si cautati prin cimitire ca trebuie sa gasiti nume cu rezonanta pentru primari si parlamentari !!! Fara Clona Retardata Vanzator de copii Johanis, Romania ar fi fost mult mai BOGATA, mult mai DEMNA si mult mai RESPECTATA ! Fara primarii PENALI din orase si din comune romanii ar fi fost mult mai fericiti !!! Fara Parlamentarii PENALI, TRADATORI si JEFUITORI, Romania ar fi fost mult mai Bogata, mult mai Demna si mult mai Curata – fara poponari, shobolani paduchiosi spurcati nazisti, etc !!!
    UN ALES MORT este IDEAL pentru ca MORTII nu fura, nu tradeaza si nu fac GENOCID !
    Este adevarat ca si IRADIATUL GEOANA nu o mai duce mult, dar un mort cu experienta,
    ,,sarac si cinstit” ca Ilici Incineratul este mai bun decat un PROSTANAC inca viu !

    Va rugam sa ne votati ca sa va ia dracu’ la cat de PROSTI GRAMADA sunteti !
    Va asteptam la vot ! Semnat anonim : CALAII vostri dragi ! Va iubim – MORTI !

  • Asteptam cu interes si „interesul” justitiei fata de caracatita coldea cu tentacule bine infipte din ministerul culturii, incepand cu anul 2005. Sute de milioane de euro au ajuns in buzunarele acestor mafioti. Vezi „Artex Services” si ministrul culturii Paleologu, anii 2008 – 2009. Jenant

Adauga un comentariu