Sport

Fostul fotbalist Pele, mesaj emoționant după anunţul decesului lui Maradona

Publicat: 25 nov. 2020

Fosta glorie a fotbalului mondial, brazilianul Pele, a deplâns, miercuri seara, moartea lui Diego Armando Maradona, la scurt timp după anunţul decesului acestuia.

”Cu siguranţă într-o zi vom lovi o minge împreună, sus în cer”, a spus Pele, într-o scurtă declaraţie pentru Reuters.

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa, a anunţat agentul şi prietenul său, Matias Morla, potrivit EFE.

„A murit Diego”, a declarat, pentru EFE, Sebastian Sanchi, purtătorul de cuvânt al celui care a fost marele artizan al câştigării Cupei Mondiale 1986 de către Argentina.

În jurul orei locale 13:00 (16:00 GMT) unele media locale au informat că Maradona a suferit un stop cardiac la domiciliul său din provincia de Buenos Aires şi că cel puţin patru ambulanţe se îndreaptă spre locuinţa sa.

Decesul a fost anunţat puţin mai târziu de canalul Todo Noticias, care a asigurat că a vorbit cu Matias Morla, agentul şi prietenul lui Maradona.

Cine este Diego Maradona. Viata personala si cariera

A murit Diego Maradona. A fost unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie. A castigat Cupa Mondiala la fotbal in 1986, impreuna cu echipa Argentinei, in care a fost capitan. Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. A castigat cu Napoli, doua titluri in Seria A.

Diego Armando Maradona a inscris 34 de goluri pentru echipa nationala a Argentinei, in care a fost tituar de 91 de ori. A participat la patru editii ale Cupei Mondiale: 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 1990 (Italia) si 1994 (SUA).

Diego Armando Maradona s-a nascut in Lanus, Argentina, dar a crescut in Villa Fiorito. Era o suburbie la sud de Buenos Aires. Familia lui era una saraca si care ulterior s-a mutat in provincia Corrientes. A fost primul baiat din familia sa, dupa nasterea celor trei surori mai mari.

Mai are inca doi frati mai tineri decat el, pe Hugo (el Turco) si Raul (Lalo). Amandoi activeaza ca fotbalisti profesionisti. Maradona are origini italiene, spaniole, croate si argentiene indigene, conform wikipedia. A fost casatorit cu Claudia Villafañe (1984-2004). Are in total patru copii: Dalma Maradona, Dalma Nerea Maradona, Diego Sinagra, Giannina Maradona.

Adauga un comentariu