Eveniment-Social

Fostul inspector şcolar general al IȘJ Iași a discutat despre ce au însemnat cei 4 ani la conducerea instituției, care au fost direcțiile abordate, problemele întâmpinate, dar și despre activitățile remediale pentru elevi și liceeni, în Studioul BZI LIVE – FOTO, VIDEO

Publicat: 11 mai 2021
Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, fostul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi (în intervalul 2017 - 2021) şi care, actualmente, a revenit la catedra în cadrul Colegiului Pedagogic "Vasile Lupu" a venit în Studioul BZI LIVE

Marţi, 11 mai 2021, la ora 15.00 în Platoul BZI LIVE a fost invitat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, fostul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi (în intervalul 2017 – 2021) şi care, actualmente, a revenit la catedra în cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.

Ediţia este de maximă actualitate pentru părinţi, elevi şi profesori. Dialogul a scos în prim-plan cele mai importante şi utile informaţii din învăţământul preuniversitar. Astfel, despre ce au însemnat cei patru ani la conducerea ISJ, care au fost direcţiile abordate, problemele întâmpinate, proiectele implementate, învăţământ şi organizare pe fondul pandemiei de COVID-19, activităţile remediale pentru elevi şi liceeni, „Scoala Altfel” au fost elemente abordate alături de prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş. Pe de altă parte, toate detaliile şi realităţile ce ţin de sistemul public educaţional ieşean, proiecte şi activităţi de management şcolar, puncte forte şi slabe ale sistemului, viziune educaţionala şi proiecţii de viitor au reprezentat alte puncte avute în vedere în această producţie media BZI LIVE.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş: „În acest mandat au fost și dezamăgiri… Una dintre acestea este faptul că am crezut prea mult în unii oameni care mi-au înșelat așteptările”

În acest context, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş și-a prezentat raportul de bilanț (pe 27 aprilie 2021), la final de mandat derulat între anii 2017 și 2021. „În acest mandat au fost și dezamăgiri… Una dintre acestea este faptul că am crezut prea mult în unii oameni care mi-au înșelat așteptările. Am decis să mă retrag la catedră, la Colegiul Pedagogic «Vasile Lupu» din Iași, ca simplu profesor. Pe de altă parte, au fost multe reușite în timpul mandatului meu și nu aș putea nominaliza doar una singură, doar o reușită. Ca inspector general am încercat să produc schimbări mici, dar cu efecte mari. Am încercat să formez mentalități ale profesorilor și elevilor. Am adus în ultimul timp, în contextul pandemic, oameni la aceeași masă a dialogului, am colaborat cu direcțiile de învățământ din alte județe.

Am fost mai mult un lider decât un manager. Fiecărui director i-am insuflat să acționeze ca și cum ar lucra la privat. Apoi, e esențial ca autoritățile locale să conștientizeze că sunt responsabile de grijă și susținerea Educației. Din păcate, în ultimul timp, am constatat o presiune politică uriașă. Eu nu am fost implicată pe acest plan și tocmai de aceea am putut lucra liber și pentru Școală”, a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, fost inspector general al ISJ Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu