International

Fostul jucător de fotbal Robinho a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol

Publicat: 11 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul jucător de fotbal Robinho a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol
Robinho, fost jucător al Real Madrid a fost condamnat la închisoare pentru viol

Condamnarea de nouă ani de închisoare a lui Robinho pentru agresiune sexuală a fost confirmată în instanțele din Milano în urma unui recurs.

Verdictul se referă la un incident care a avut loc la 22 ianuarie 2013 în care a fost implicată o tânără albaneză de 22 de ani. Robinho, în vârstă de 36 de ani, a fost găsit vinovat de comiterea agresiunii sexuale, alături de alte cinci persoane.

Robinho a fost condamnat la închisoare cu executare

Fostul internațional brazilian , alături de un asociat numit Ricardo Falco, a fost condamnat în urma rolului său în agresiunea sexuală că parte a unui grup. La momentul incidentului, Robinho juca pentru echipa din Serie A AC Milan . În octombrie, Robinho s-a alăturat clubului copilăriei Santos, dar a văzut contractul său reziliat din cauza protestelor publice doar patru zile mai târziu.

În acel moment, unul dintre sponsorii lui Santos și-a încheiat legătura cu clubul brazilian „din respect pentru femei”. Înainte de a se alătura Milanului, Robinho a jucat la Real Madrid și Manchester City . Are 100 de prezenţe pentru Brazilia și a marcat 28 de goluri. Robinho a negat acuzațiile în 2014, când a apărut știrea că este cercetat pentru viol.În 2009, în timp ce juca pentru Manchester City, Robinho a fost anchetat de poliție pentru un presupus viol într-un club de noapte din Leeds. După ce a fost audiat, el a fost eliberat pe cauțiune și a negat acuzațiile.

Fostul jucător poate depune contestaţie

Instanța de judecată inițială a reținut că femeia albaneză a fost violată în grup de Robinho și alte cinci persoane într-un club de noapte din Milano numit Sio Café.

Brazilianul are încă posibilitatea de a face un recurs la o instanță superioară din Italia. În Italia, până la epuizarea tuturor căilor de atac, se aplică prezumția de nevinovăție.

Chiar dacă orice alt apel ar fi eșuat, nu este clar dacă Robinho își va ispăși pedeapsa. Jucătorul se află în prezent în Brazilia, iar constituția țării nu permite extrădarea niciunui cetățean natural. Legislația braziliană permite totuși posibilitatea ca un infractor să fie obligat să facă față pedepsei în Brazilia dacă infracțiunea săvârșită în Italia este, de asemenea, o infracțiune acolo.

Cine este Robinho

Robson de Souza , cunoscut ca Robinho, este un fotbalist brazilian care a jucat la echipe de top din Europa. Acesta s-a născut în Sao Vicente și a primit primul sau contract profesionist la echipa de fotbal Santos în 2002 pe vremea când avea 18 ani. A marcat mai multe goluri iar în 2003-2004 a reuşit performanţa să marcheze de 21 de ori în 37 de apariţii.

A fost remarcat de oficialii de la Real Madrid unde a ajuns la începutul sezonului 2005. Acesta a primit tricoul cu nr. 10, tricou purtat de Luis Figo. A marcat 14 goluri în 37 de apariţii, iar un an următorul an, atacantul a devenit al treilea marcator din istoria Realului, după Raul și Ruud van Nistelrooy.

Ulterior, fotbalistul s-a transferat la Manchester City pe o sumă de transfer de 42.5 milioane de euro. După aventură de la Manchester, Robinho a fost transferat la Ac Milan pentru o sumă de18 milioane de euro. Aici ar fi comis și infracţiunea pentru care a fost condamnat de instanţele din Milano.

Adauga un comentariu