Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor în guvernele PSD, îl acuză pe ministrul Transporturilor din Guvernul Cîțu, Cătălin Drulă (USR), că alături de colegii din guvern intenționează să vântă două dintre obiectivele strategice din domeniu. Cuc susține că intenția datează încă din 2016, din timpul Guvernului Cioloș, iar Drulă nu ar fi negat acest lucru în audierea din Parlament.
„L-am întrebat pe viitorul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, dacă are de gând să vândă Compania Națională Aeroporturi București și Portul Constanța și NU a negat.
Acest lucru fusese pus la cale încă din 2016 de către guvernul Cioloș unde Cătălin Drulă era consilier de stat pe probleme de infrastructură.
Cîțu va vinde tot ce are mai bun și mai profitabil statul român. După ce a îndatorat țara într-un an cât pentru 30 de ani acum vor începe să vândă companiile profitabile ale statului român.
Acum înțeleg de ce s-au pus toți pierzătorii la masă pentru a prelua puterea: sunt însetați de putere și bani! Și-au împărțit ciolanul până când au ajuns la un consens. Ei nu guvernează pentru români, ei guvernează pentru ei și pentru ai lor.
Mai e o săptămână din acest an și nimeni nu știe ce se întâmplă de la 1 ianuarie. Nu se știe dacă se majorează pensiile, alocațiile, salariul minim.
Pandemia a fost uitată. La fel și românii. Interesele proprii și personale ale liberalilor și aliaților au învins și votul românilor”, scrie Răzvan Cuc pe Facebook.
Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă s-a născut la 2 mai 1981. A urmat cursurile Colegiului Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu” din Bucureşti între anii 1995-1999, potrivit cdep.ro. Între 1999 şi 2002, a studiat informatica, fiind licenţiat al Universităţii din Toronto. În intervalul 2004-2005, a efectuat, la Institut National Polytechnique de Grenoble, stagiul de cercetare pentru teza de master, într-un program de schimb cu Universitatea din Toronto. În 2005, obţine masterul în informatică la Universitatea din Toronto, cu teza de cercetare ”Fast and Energuy Efficient Neighbour Discovery for Opportunistic Networking with Bluetooth”.
Coincidentă sau nu, în momentul în care Guvernul Cîțu era sigur că va fi votat şi învestit de către Parlamentul României, Bursa din Bucureşti înregistra o tranzacţie spectaculoasă. Au fost vândute cele mai multe acţiuni din istoria companiei de stat de la fondarea ei din 2013.
Încet, dar sigur, România vinde tot mai multe acţiuni la firmele de stat. Nuclearelectrica fiind ultima companie de stat care a înregistrat o tranzacţie specială. Pe o sumă de 234 de milioane de lei au fost cumpărate 5% din nuclearelectrica.
Guvernul Cîtu era investit fix în momentul tranzacţiei
Vă aducem aminte că pe data de 23 decembrie 2020, începând cu ora 17.15, în Parlamentul României a început votul pentru învestirea Guvernului Cîtu. La aproape finalizarea votului din Parlament şi, probabil, la semnalul ca Guvernul a primit o majoritate de voturi, 4,7% din acţiunile de la Nuclearelectrica au cedate printr-o acţiune specială de tip DEALS. Conform celor de la Ziarul Financiarul, la ora 17.57, pe 23 decembrie 2020, la ora 17:57, în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN). Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat, potrivit calculelor ZF.