Local

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a încasat de pomană 18 mii lei pe lună să reprezinte județul Iași. Moștenirea lui Liviu Dragnea pe listele PSD Iași

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a încasat de pomană 18 mii lei pe lună să reprezinte județul Iași. Moștenirea lui Liviu Dragnea pe listele PSD Iași
Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a încasat în decursul anului precedent 18 mii lei lunar de la Camera Deputaților pentru a reprezenta județul Iași. Pus de Liviu Dragnea pe listele PSD Iași la începutul mandatului, în anul 2016, fostul ministru al Sănătății nici măcar nu a mai călcat prin județ.

Activitatea lui Nicolae Bănicioiu în Parlamentul României este una aproape de zero

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu  a încasat în cursul anului trecut o sumă consistentă de la Camera Deputaților pentru a reprezenta județul Iași. Pus de Liviu Dragnea pe listele PSD Iași la începutul mandatului, fostul ministru al Sănătății nici măcar nu a mai călcat prin județ. Activitatea lui Nicolae Bănicioiu în Parlamentul României este una aproape de zero, însă acesta a avut grijă să ridice lună de lună zeci de mii lei. Numai pe parcursul lui 2019, Nicolae Bănicioiu a ridicat 224.640 lei din activitatea de la Camera Deputaților, ceea ce înseamnă circa 18.720 lei lună de lună ca indemnizație parlamentară. Bănicioiu reprezintă teoretic județul Iași, chiar dacă nu mai face parte din structurile PSD, ci a ajuns la Pro România.

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a fost pus de Liviu Dragnea pe listele PSD Iași

Fostul ministru Nicolae Bănicioiu a ajuns pe listele PSD Iași  pus de Liviu Dragnea, fostul lider social-democrat, aflat în prezent în închisoare pentru fapte de corupție. Bănicioiu și-a dat apoi demisia din PSD și a trecut la Pro România, formațiunea lui Victor Ponta. În mod normal, Bănicioiu reprezintă în continuare județul Iași, însă acesta nu a mai fost văzut în această zonă de ceva vreme. De altfel, activitatea sa este aproape de zero, intervențiile sale în plenul Camerei Deputaților fiind extrem de reduse.
În patru ani de mandat a avut doar 10 luări de cuvânt în plen. A avut 12 inițiative legislative, toate acestea fiind însă la pachet cu alți demnitari din Parlamentul României. În plus, Bănicioiu a avut doar două întrebări și interpelări în patru ani de mandat la Camera Deputaților, nici măcar una despre județul Iași.

Deputatul aterizat la PSD Iași are patru case în declarația de avere

În declarația de avere, fostul ministru Nicolae Bănicioiu nu stă rău deloc. Parlamentarul pus de Liviu Dragnea pe listele PSD Iași se poate lăuda cu două terenuri intravilane în comuna Dăești, județul Vâlcea, dar și unul agricol în localitatea Scornicești, din județul Olt. Terenul din județul Iași are o suprafață de 40 hectare și a fost dobândit în anul 2010, fiind trecut pe numele soției sale, Mihaela Bănicioiu. La capitolul clădiri, fostul ministru a trecut o casă părintească, ce va fi demolată în Dăești, județul Vâlcea, în suprafață de 81 metri pătrați.

Acesta a mai trecut și o altă casă din 2010 în aceeași localitate, construită de părinți, în suprafață de 168 metri pătrați. În plus, Bănicioiu a mai trecut și o casă în localitatea Voluntari, județul Ilfov, în construcție din 2009, în suprafață de 350 metri pătrați, dar și un apartament în București, dobândit în 2015, în suprafață de 126 metri pătrați.

Zece conturi bancare pentru fostul ministru al Sănătății din perioada Colectiv

Deputatul deține bijuterii dobândite între 2009 și 2011 în valoare de 5.000 euro, dar și obiecte de artă de 3.500 euro. Acestea din urmă au fost dobândite între 2014 și 2015. Fostul ministru al Sănătății din perioada tragediei de la Clubul Colectiv are deschise zece conturi bancare în diferite monede. Acesta a acumulat în total circa 27 mii euro, dar și alți 2.000 de dolari, conform declarației de avere de la Camera Deputaților. În conturi, acesta mai are 37 mii de franci elvețieni, dar și un cont de salariu al soției de 2.300 lei. Cei doi au credite de 62 mii euro și 450 mii lei, conform declarației de avere. Pe lângă totalul de 224.640 lei, încasat de Bănicioiu, soția acestuia a ridicat anul trecut un venit de 123.331 lei, din activitatea de consultanță.

 

Adauga un comentariu