Actualitate

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a fost împușcat la un eveniment. Este în stare gravă. Iată momentul – VIDEO

Publicat: 08 iul. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Fostul premier al Japoniei Shinzo Abe a fost împușcat la un eveniment. Este în stare gravă. Iată momentul - VIDEO
Fost premier din Japonia, împușcat în timpul unui eveniment

Fostul premier japonez Shinzo Abe s-a prăbușit după ce a fost împușcat la un eveniment din orașul Nara. Abe a fost împușcat de două ori, iar a doua lovitură l-a lovit în spate, făcându-l să cadă la pământ. Rapoartele spun că atacatorul său a fost arestat de atunci.

Shinzo Abe a fost cel mai longeviv premier din istoria Japoniei dar în 2020 a demisionat din funcție. Shinzo Abe suferă de colită, o boală inflamatorie intestinală care nu poate fi vindecată, care a fost, de asemenea, un factor în demisia sa bruscă din funcția de prim ministru în 2007

Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe a fost împuşcat

Shinzo Abe, fostul premier al Japoniei a fost împuşcat de două ori în timp ce participa la un eveniment dintr-un oraș din Japonia. Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a spus într-un tweet că Abe se afla într-o stare de stop cardiorespirator. Termenul este adesea folosit înainte ca un deces să fie confirmat oficial în Japonia.

Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare, care nu au putut fi verificate, par să arate paramedici înghesuiți în jurul lui Abe, în mijlocul unei străzi. Acum se pare că a fost transportat de urgență la spital.

Abe ținea un discurs pentru un candidat în Nara când a avut loc atacul – martorii oculari spun că au văzut un bărbat care a început să tragă cu arma, potrivit corespondentului BBC în Japonia, Rupert Wingfield-Hayes.

Prima lovitură pare să fi ratat, dar a doua lovitură l-a lovit pe Abe în spate. A căzut imediat la pământ sângerând. Securitatea l-a reținut apoi pe atacator, care nu a încercat să fugă. Postul de știri local NHK relatează că poliția i-a confiscat arma și l-a identificat.

Shinzo Abe, cel mai longeviv premier

Abe, care a fost cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a demisionat în 2020, invocând motive de sănătate. Ulterior, acesta a dezvăluit că a suferit o recidivă de colită ulceroasă, o boală intestinală. El a fost succedat de aliatul său apropiat Yoshihide Sugă, care a fost înlocuit ulterior de Fumio Kishida.

Incidentele de violență cu arme sunt rare în Japonia, unde armele de foc sunt interzise – iar incidentele de violență politică sunt aproape nemaiauzite.

În 2014, au existat doar șase incidente de decese cu arme în Japonia, comparativ cu 33.599 în SUA. Oamenii trebuie să treacă printr-un examen strict și teste de sănătate mintală pentru a cumpăra o armă – și chiar și atunci, sunt permise doar puștile și puștile cu aer comprimat. Asta în condiţiile în care în SUA, aproape în fiecare zi are loc un atac armat. Vă aducem aminte faptul că cel mai recent atac armat din SUA a avut loc pe data de 4 iulie 2022 în momentul în care un bărbat, urcat pe un acoperiş dintr-un oraș american, a deschis focul. Ca urmare a incidentului au murit 7 persoane, altele fiind grav rănite.

Una peste alta, nu se știe dacă fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, va scăpa cu viață după ce a fost împuşcat.

Comentarii
Adauga un comentariu