National

Fostul preşedinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare

Publicat: 18 mart. 2021
Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a fundaţiilor Fantasio şi Thalia

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a fundaţiilor Fantasio şi Thalia.

Curtea de Apel Galaţi a dat sentinţa, joi, într-un dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro în care a fost judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, dar şi alţi foşti angajaţi ai CJC.

Instanţa a decis achitarea lui Cristian Zgabercea şi a Fundaţiei Fantasio Constanţa pentru evaziune fiscală şi a lui Marcel Părău Brâncoveanu şi a Fundaţiei Culturale Thalia pentru complicitate la evaziune fiscală.

Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă

De asemenea, Curtea de Apel Galaţi a hotărât să reducă pedeapsa aplicată lui Cristian Zgabercea pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată de la patru ani de închisoare la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

Nicușor Constantinescu se află în detenție, având mai multe condamnări la activ.

Curtea de Apel Galaţi a menţinut pedeapsa aplicată de Tribunalul Constanţa, în mai 2018.

Conform DNĂ, în cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, împreună cu inculpaţii Zgabercea Cristian Bogdan, Oproiu Carmen Florentina şi Fundaţia Fantasio, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa, precum şi a unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Comentarii
Adauga un comentariu