International

Franța a creat un test de screening pentru virusul răspândit în China, deja disponibil în spitalele din Paris şi Lyon

Publicat: 27 ian. 2020

Întrucât coronavirusul din Wuhan, China se răspândește și a îngrijorat întreaga lume, ministrul Sănătății, Agnès Buzyn, a declarat vineri că un test de screening este disponibil de astăzi, 27 ianuarie la Paris și Lyon, și va fi săptămâna viitoare în spitalele publice.

În timp ce noul coronavirus care a apărut în China a ucis deja peste 80 de oameni și a afectat peste 2 700 de persoane din țară, răspândirea lui îngrijorează întreaga lume. Franța a dezvoltat un test de screening disponibil astăzi la Paris și Lyon, iar săptămâna viitoare în spitalele publice din regiune, a declarat vineri ministrul Sănătății Agnès Buzyn.

Un test dezvoltat la Institutul Pasteur

„Am dezvoltat un test la Institutul Pasteur”, a anunțat ministrul după Consiliul Miniștrilor. „Acest test „de calitate” face posibilă realizarea unui diagnostic în decurs de câteva ore ”, a spus ea. Testul este disponibil la Paris și Lyon încă de astăzi, înainte de a fi „diseminat în spitalele publice în cursul săptămânii viitoare”.

Agnès Buzyn a indicat, de asemenea, că aceste servicii au fost furnizate autorităților de sănătate, cum ar fi agențiile de sănătate regionale, unitățile de sănătate, SME sau chiar serviciile de urgență, pe baza unor simptome și recomandări.

Caz suspect la Bordeaux

Vineri, medicii SOS au anunțat că un pacient suspectat de coronavirus a primit îngrijiri în Bordeaux. Bărbatul a spus că este din China de unde provine și a trecut prin Olanda. El a explicat, de asemenea, că a fost în contact cu oameni din provincia Wuhan. A fost internat de urgenţă la Bordeaux.

Agnes Buzyn rămâne însă liniştită în ceea ce priveşte riscurile din Franța: „Riscul importurilor de la Wuhan este moderat. Acum este practic zero, deoarece orașul este izolat. Riscurile cazurilor secundare din jurul unui caz importat sunt foarte scăzute, iar riscurile de răspândire a virusului în populație sunt foarte mici „, a spus ea.loading...

Adauga un comentariu