International

Franța intră în Stare de Urgență. Numărul mare de infectări impune noi măsuri

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Franța intră în Stare de Urgență. Numărul mare de infectări impune noi măsuri
Poliția franceză legitimează cetățenii aflați pe strada

Franța intră din nou în Stare de Urgență. Măsura extremă a fost luată în baza creșterii accentuate a numărului de infectări cu noul coronavirus. Oficialii fancezi au luat această decizie printr-un decret a Stării de Urgență sanitară. Ordinul va intra în vigoare de vineri, 17 octombrie.

Decizia vine la pachet cu o serie de noi măsuri pe care cetățenii vor fi obligate să le respecte.

Franța intră în Stare de Urgenta. Ce măsuri vor fi luate

Din moment ce măsura ce prevede faptul că Franța intră în Stare de Urgență vor fi impuse noi restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 (19:00 GMT) şi 06:00 începând de sâmbătă, în mai multe metropole, între care Paris.

Emmanuel Macron a declarat că aceste măsuri au fost luate pentru a evita ca țara să ajungă în valul doi al pandemiei de coronavirus.

″Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util″⁣, a declarat şeful statului francez într-un interviu.

Miercuri, președintele Frantei a anunțat faptul că orice persoană care se va abate de la noile restricții de circulaţie care vor fi impuse în marile oraşe din Franţa va fi amendat cu suma de 135 de euro.  Totodată, Macron le-a recomandat oamenilor să evite cu orice preț vizitele nocturne la prieteni, restaurante sau chiar la familii.

Irlanda de Nord a luat masuri la fel de drassige

Irlandezii nu mai voie să se viziteze unii pe alții în aceasta perioadă. Interdicția intra în vigoare începând de astăzi, din cauza numărului extrem de mare înregistrat pe teritoriul tarii. 1.835 de persoane au murit în Irlanda din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.

Primul ministru a făcut o serie de declarații cu privire la masurile urmează să fie puse în aplicare.

„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a avertizat el. Pe de altă parte, magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Căvan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane. Populaţia, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie „să lucreze de acasă”, a spus prim ministrul.

Irlanda de Nord anunţase pentru o lună măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în faţa unei „creşteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de spitalizări”, potrivit declaraţiei premierului Arlene Foster.

Barurile și restaurantele se închid în Europa

Tot mai multe guverne din Europa au recurs la măsuri drastice. Acestea au decis ca barurile și restaurantele să se închidă. Totul vine în urma numărului extrem de mare de persoane infectate cu noul coronavirus la nivel global.

În speranța că această măsură le vă ajuta să evite o nouă carantină, multe guverne de pe continent au decis închiderea barurilor și restaurantelor sau limitarea programului acestora. Spre exemplu, in Berlin, barurile rămân deschise, dar se închid la ora 23:00, împreună cu restaurantele și magazinele. La petrecerile private în spații închise pot participa cel mult 10 persoane. Se așteaptă ca măsurile să rămână în vigoare până cel puțin la sfârșitul lunii octombrie.

Adauga un comentariu