Local

Fratele unui baron PSD a primit 70.000 de euro de la Primăria Iași în câteva minute! Se va ocupa de gazonul de la Stadionul „Emil Alexandrescu” – FOTO

Publicat: 10 mai 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Fratele unui baron PSD a primit 70.000 de euro de la Primăria Iași în câteva minute Se va ocupa de gazonul de la Stadionul Emil Alexandrescu  FOTO
Gazonul de la stadion va fi întreținut de firma fratelui baronului din Vrancea

Adrian Oprișan, fratele lui Marian Oprișan, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, a câștigat două contracte pentru întreținerea gazonului de pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. Contractele au fost atribuite direct, în câteva minute

Primăria Iași a anunțat noi investiții pentru Stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, unde evoluează echipa de fotbal Politehnica Iași. Recent, municipalitatea a atribuit, prin încredințare directă, două contracte pentru furnizarea „serviciilor de întreținere extraordinară terenuri fotbal cu gazon natural” și „serviciilor de deparazitare terenuri de fotbal cu gazon natural”. În total, cele două contracte valorează 351.425 de lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro.

Câștigătorul contractelor este societatea Gama Verde SRL, din județul Vrancea, controlată de Adrian Oprișan, fratele lui Marian Oprișan, fost președinte al Consiliului Județean Vrancea, acum vicepreședinte, care mulți ani a fost considerat baronul PSD din zonă. Cele două contracte au fost atribuite în cursul zilei de 08.05.2023, la câteva minute de la ora publicării anunțului. Firma lui Adrian Oprișan a încheiat, în 2022, un contract cu Primăria Iași.

Fratele unui baron PSD se va ocupa de gazonul de pe terenul principal

Conform cerințelor, gazonul de pe terenul principal din Copou urmează să fie întreținut. Suprafața terenului este de 7.848 de metri pătrați.

„Programul de întreținere include un set complex de operațiuni mecanice de îngrijire agronomică pentru stratul de gazon și furnizarea materialelor aferente, pentru decompactarea terenului, ameliorarea structurii solului prin adaos de material drenant și pentru refacerea densității și omogenității stratului de gazon, în vederea aducerii și menținerii suprafețelor sportive în bună stare estetică și funcțională, pe parcursul anului vegetativ, conform normelor FRF, FIFA, UEFA”, se arată în caietul de sarcini.

Va fi întreținut și terenul de antrenament. Terenul principal urmează să fie folosit doar pentru un singur meci pe săptămână, iar terenul de antrenament nu poate fi utilizat mai mult de 7 ore pe săptămână. Asta, pentru protejarea suprafeței de joc. În 2021, societatea Gama Verde SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 4,2 milioane de lei, profit de 1,1 milioane de lei, datorii de aproape 800.000 de lei și 9 angajați. În 2021, Primăria Iași a organizat altă licitație, pentru refacerea suprafeței de pe terenul sintetic din Copou.

O nouă tabelă de marcaj va fi cumpărată

Totodată, Primăria Iași organizează altă licitație pentru dotarea Stadionului „Emil Alexandrescu”. Astfel, procedura este programată pe data de 15.05.2023. Este a doua oară când este organizată, după ce la prima tentativă nu s-au prezentat ofertanți.

Valoarea estimată a contractului a rămas neschimbată, de 588.235 de lei, fără TVA, adică peste 100.000 de euro. Conform cerințelor, tabela comandată trebuia să aibă o suprafață de 51,9 metri pătrați, cu o durată de viață a echipamentelor de 4 ani. Montajul trebuia asigurat în termen de 30 de zile de la semnarea contractului.

Comentarii
  • la cati bani s-a pompat aiurea in stadionul asta de 33 ani pe firme de casa puteau construi lejer un stadion nou nout la standare UEFA si FIFA de minim 20.000 locuri lejer. sunt bani de la UE la greu pentru sport, dar cine-i sa-i acceseze daca nu se pot fura. autoritatile vor doar prin parteneriate public private ca sa poata fura cat vrea pl lor

  • Asa isi face Chirica intrarea in PSD. PNL vrea sa scape de el, deci Chirica le ofera licitatii baietilor din PSD.

Adauga un comentariu