Sport

FRF a anunțat când vom avea selecționer! Salariul și obiectivul viitorului tehnician

Publicat: 22 nov. 2019

„În două săptămâni vom avea selecționer”, a fost anunțul lui Mihai Stoichiță. România a rămas fără antrenor după ce Cosmin Contra a ratat calificarea directă la EURO 2020. Directorul Comisiei Tehnice de la FRF a dezvăluit faptul că Răzvan Burleanu va avea pe masă o listă cu cinci tehnicieni. Din câte se pare, favoriți sunt Gică Hagi, Dan Petrescu și Mirel Rădoi.

„Vom înainta cinci nume președintelui. Orice antrenor poate să fie pe listă. Membrii Comisiei Tehnice vor face liste, iar cei care au cele mai multe voturi vor fi propuși domnului Burleanu. Comisia tehnică nu este un for decizițional. Este un for consultativ. Noi facem propunerile, iar dacă nu convin, le reluăm. Cred că în două săptămâni vom numi selecționerul”, a anunțat Mihai Stoichiță.

Prezent și el în studioul emisiunii, Ilie Dumitrescu a avansat trei nume dintre care ar trebui să se aleagă selecționerul: „Pe lista scurtă ar trebui să fie, ordinea este aleatorie, Hagi, Petrescu și Rădoi!”, fiind completat de Mihai Stoichiță, care a lăsat de înțeles că aceștia sunt principalii favoriți pentru banca tehnică a naționalei: „Sunt trei nume care strălucesc în fotbalul românesc, acesta este adevărul, ce să ne mai ascundem”.

Atuul lui Gică Hagi

Mihai Stoichiță a lăsat de înțeles faptul că Gică Hagi ar putea avea un avantaj față de ceilalți competitori pentru că are foarte mulți jucători crescuți de el la echipa națională.

„Nu ai pus jucători tineri promovați direct în prima Ligă, la Hagi. Sunt foarte mulți jucători tineri promovați de el, la echipa națională”, susține Stoichiță.

Acesta a lăsat de înțeles că Mirel Rădoi ar fi favoritul său, el fiind cel care l-a propus și la naționala de tineret. Totuși, directorul Comisiei Tehnice a anunțat că orice propunere va fi analizată. Pe lângă cei enumerați mai sus ca fiind favoriți, pe lista care va fi prezentată lui Burleanu ar mai putea apărea Marius Șumudică, Loți Boloni sau Viorel Moldovan.

„Mirel Rădoi poate să fie selecționer. Dacă mă întrebi pe mine, normal că poate să fie selecționer, nu știu dacă acum, sau altă dată. Nu am vorbit cu el acum, o să vorbesc și cu el să văd ce gânduri are. El mai are contract un an jumate cu Federația Română de Fotbal. Normal că o să vorbim și cu Mirel. El ar putea fi selecționer, la fel ca și ceilalți. Aș fi un ipocrit să neg că nu-mi place Mirel Rădoi. Aș fi un impostor și un ipocrit să neg că nu-mi place Dan Petrescu sau Gică Hagi. Aș fi un invidios să-i neg pe Dan Petrescu și pe Hagi. Boloni poate să fie și el pe listă. Poate să fie și Viorel Moldovan, de ce nu? A fost secund la echipa națională, a antrenat multe echipe. Orice antrenor poate să fie”, a anunțat Mihai Stoichiță.

Salariul noului selecționer al echipei naționale

Șeful Comisiei Tehnice a anunțat faptul că salariul noului selecționer va fi sub 500.000 de euro, dar că acesta va avea și bonusuri pentru performanță. „Nu va fi un salariu mic. Va fi un salariu decent pentru România. Vor fi și bonusuri. Salariu decent pentru România. O să fie cum a avut Contra. A avut un salariu decent, sub 30.000 de euro pe lună.
A fost un salariu decent și Contra a înțeles foarte bine. În primul rând performanța și după mai vorbim de bani”, susține Stoichiță.

FRF nu vrea antrenori străini

Stoichiță a anunțat că Federația Română de Fotbal nu va merge pe mâna unui selecționer străin, după experiența cu Daum.

„Excludem antrenorii străini. Nu se pune problema să vină un antrenor străin, nu suntem pregătiți pentru așa ceva”, a fost concluzia lui Mihai Stoichiță.

Acesta a dezvăluit și cum s-a ajuns la varianta Cosmin Contra. Acesta susține că prima variantă a fost Dan Petrescu, iar a doua Gică Hagi, dar aceștia au refuzat la vremea respectivă.

„Rândul trecut au fost așa: Petrescu, Hagi, Contra, eu, și le-am zis ca pe mine să mă sară. După mine a fost Andone”, a dezvăluit Mihai Stoichiță.

Obiectivul viitorului selecționer al României

Directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiță, susține că viitorul antrenor al primei reprezentative nu va veni doar pentru meciurile de baraj din cadrul Ligii Națiunilor și va avea ca obiectiv locul doi în viitoarea ediție din Liga Națiunilor, pentru a rămâne și pentru preliminariile de la Cupa Mondială.

„Viitorul antrenor va trebui să preia naționala și pentru următoarea competiție. Mi se pare logic ca cel care merge la acest baraj într-un moment greu, să meargă mai departe și la Liga Națiunilor și în cazul îndeplinirii obiectivului să meargă mai departe și în preliminariile pentru Cupa Mondială. Următorul obiectiv este măcar menținerea în Grupa B la Liga Națiunilor. Este un obiectiv. Primele două locuri în Liga Națiunilor, și dacă obține acest lucru, va merge și în preliminariile pentru Cupa Mondială”, a încheiat Mihai Stoichiță.loading...

Adauga un comentariu