Sport

FRH a ridicat suspendările a două jucătoare de la Corona Brașov în cazul scandalului de dopaj

Publicat: 06 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FRH a ridicat suspendările a două jucătoare de la Corona Brașov în cazul scandalului de dopaj

Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal a decis să ridice suspendările jucătoarelor Andreea Elisa Chiricuță și Alicia Maria Gogîrlă, ambele de la Corona Brașov, după ce a rezultat că acestea nu au făcut terapie cu laser intravenos, potrivit FRH.

„Văzând că în urma audierilor și verificărilor efectuate de ANAD că sportiva în cauză nu a efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind incidente prevederile Legii 227/2006, văzând încheierea de ședință din 04/12/2019 întocmită la sediul ANAD, hotărăște: ridicare măsuri de suspendare provizorie a sportivei Chiricuță Andreea Elisa, începând cu 04/12/2019”, anunță comisia, care a luat o măsură similară și în cazul jucătoarei Alicia Maria Gogîrlă.

Excluse din echipa națională

Anterior, Comisia Centrală de Disciplină a FRH a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona Brașov, suspectate că ar fi folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul antidoping. Bianca Bazaliu, Daciana Hosu și Cristina Laslo au fost suspendate începând cu data de 25 noiembrie, Eliza Iulia Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasa Nolevska, din 26 noiembrie, Sorina Maria Tîrcă, Marilena Alexandrina Neagu, Mihaela Diana Popescu, Elena Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Elisa Chiricuță, Andreea Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, Alicia Maria Gogîrlă, din 29 noiembrie, iar Claudia Eugenia Lăcătuș și Oana Maria Căprar, din 3 decembrie.
Cristina Laslo, Daria Bucur, Eliza Buceschi și Bianca Bazaliu au fost excluse din echipa națională a României care participă în aceste zile la Campionatul Mondial din Japonia, după izbucnirea acestui scandal.

Corona Brașov respinge acuzațiile

Directorul clubului CSM Corona Brașov, Liviu Dragomir, a declarat că nu s-a pus niciun moment problema de a apela la proceduri care să crească performanțele sportive ale jucătoarelor echipei de handbal, după ce Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a anunțat că trei handbaliste ale echipei Corona (Bazaliu, Hosu, Laslo) sunt suspectate de utilizarea unei metode de terapie interzise.
Clubul a prezentat și punctul de vedere al clinicii la care a apelat, IOMED Clinique, în legătură cu acest caz.

„Terapia cu laser de joasă frecvență este o procedură minim-invazivă și non-farmaceutică de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul țesuturilor disfuncționale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzația dureroasă, reduce inflamația și accelerează procesele de vindecare în cazul a numeroase afecțiuni acute și cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii și a condițiilor degenerative este acela de a îmbunătăți funcția și mobilitatea structurilor afectate”, a precizat scrisoarea medicală.

IOMED Clinique a menționat că terapia a fost „utilizata strict în scop terapeutic în afecțiuni de oboseală cronică și leziuni musculare”, iar numărul ședințelor care au fost efectuate au fost de una, maximum două, cu o pauză între ședințe de șapte zile.

Adauga un comentariu