Culinar

Frigănele la cuptor cu portocale. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi

Publicat: 30 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Frigănele la cuptor cu portocale. Rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Frigănelele la cuptor sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu.

Atunci când vrem să pregătim acasă un desert inedit și savuros, ideale sunt niște frigănele la cuptor cu portocale. Acestea au un aspect deosebit, sunt aromate și pe placul multora dintre noi. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe cei dragi.

Frigănele la cuptor cu portocale

Savuroasele frigănele pot fi făcute ca desert, dar la fel de bine pot fi pregătite cu ou, legume sau carne. Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui desert inedit, gustos și rafinat ideale sunt niște frigănele la cuptor cu portocale. Acestea au o savoare aparte, sunt crocante și pot fi pregătite cu scorțișoară, nucșoară și esențe de vanilie și rom pentru a le oferi un plus de savoare.

După ce frigănelele sunt coapte la cuptor, pot fi servite cu portocale, afine, căpșuni, piersici, banane sau alte fructe, după preferințe. Acest deliciu poate fi servit și cu sos de ciocolată, fistic sau gem de fructe. Rețetele sunt diverse și pe placul fiecăruia dintre noi. Frigănelele pot fi decorate cu nuci, migdale sau alune.

Pe lângă acest desert irezistibil, putem face pentru cei dragi și niște gogoși pufoase cu iaurt. Acestea sunt perfecte pentru iubitorii de delicii făcute ca în vremea de odinioară, după rețetele bunicii. De asemenea, pe placul multora dintre noi este și plăcinta cu mere ca la mama acasă. Savuroasa plăcintă cu mere va aminti de vremea copilăriei și va fi cu siguranță apreciată de toți cei de la masă.

Cum să pregătești acasă un desert spectaculos

Pentru savuroasele frigănele la cuptor cu portocale vom avea nevoie de 6 felii de cozonac cu nucă, 90 g de fulgi de migdale, 100 g de zahăr, sare, 1 ou, 60 g de unt, esență de migdale, 1 lingură de zeamă de portocale, 250 ml de suc de portocale, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de cimbru.

Mai întâi se mărunțesc în robotul de bucătărie 40 g de fulgi de migdale, apoi se adaugă și 50 g de zahăr, sare, un ou, esența de migdale și untul apoi se mixează foarte bine până când obținem o pastă fină și cremoasă. După aceea, într-o tigaie se pune zeama de portocală împreună cu 120 ml de apă și zahărul rămas, apoi se toarnă și sucul de portocale. Se lasă la foc mic și se amestecă până când zahărul se topește complet. Se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit.

Într-un bol se amestecă uleiul de măsline, cimbrul și fulgii de migdale și se pune un pic de sare. Se preîncălzește cuptorul și se așază feliile de cozonac într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se unge fiecare felie de cozonac cu siropul de portocale și se întinde peste ele câte o lingură de pastă de migdale. La final se pune deasupra amestecul de fulgi de migdale.

Se pune tava la cuptor și se rumenesc frigănelele timp de 30 de minute astfel încât să capete o crustă pe margini și migdalele să devină ușor maronii. Delicioasele frigănele coapte se scot din cuptor și se lasă la răcit apoi se servesc împreună cu câteva felii de portocale proaspete pentru un plus de savoare. Cu siguranță acest desert îi va cuceri pe cei de la masă.

Frigănelele la cuptor sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține un adevărat deliciu. Acest desert deosebit poate fi pregătit în diferite moduri, iar rețetele sunt adaptate după preferințe.

Adauga un comentariu