Magazin

Frigider sau combină frigorifică: ce alegere să faci

Publicat: 02 apr. 2021

Piața aparatelor frigorifice este mai ofertantă ca niciodată, prin urmare atunci când îți propui achiziționarea unui aparat electrocasnic cu ajutorul căruia să îți păstrezi alimentele în cele mai bune condiții, vei avea de ales dintr-o gamă foarte variată de modele.

De multe ori, alegerea finală se dă între clasicele frigidere și combinele frigorifice, iar multe persoane se întreabă care este alegerea optimă în acest caz. Se dovedește a fi achiziția unei combine frigorifice mai avantajoasă decât alegerea unui frigider? Aceasta este tema pe care o vom dezbate în rândurile următoare.

Diferențele dintre o combină frigorifică și un frigider

Înainte de toate, te poți întreba cu ce este o combina frigorifica mai specială decât clasicele frigidere.Ei bine, există câteva diferențe notabile.

În primul rând, combina frigorifică îți pune la dispoziție un congelator mult mai spațios decât frigiderul. De asemenea, congelatorul unei combine frigorifice dispune și de o mai bună compartimentare, ce te va ajuta să îți organizezi într-un mod practic alimentele congelate. Iar dacă în cazul frigiderelor congelatorul este poziționat în partea superioară, combinele frigorifice au congelatorul în partea de jos.

Mai pot exista multe diferențe, în funcție de modelele pe care le comparăm. Dimensiunile pot fi diferite, la fel și funcțiile sau tehnologiile cu care aceste aparate frigorifice sunt dotate. Astfel, pentru ca alegerea finală să te satisfacă, va trebui să nu te rezumi doar la compararea tipurilor de aparate, ci a modelelor ce te interesează.

Care sunt avantajele unei combine frigorifice

Așa cum spuneam anterior, combinele frigorifice se remarcă cu o serie de avantaje foarte atrăgătoare pe care trebuie să le ai în vedere neapărat atunci când faci o astfel de achiziție.

Combinele frigorifice sunt, cel mai adesea, mai spațioase decât frigiderele iar dacă vorbim despre o combină frigorifică cu deschidere side-by-side, atunci acestea au și mai multe uși. Volumul unei combine frigorifice pleacă, de regulă, de la 150 L și poate depăși în cazul unor modele speciale capacitatea de 400 L.

Apoi, cele mai multe combine frigorifice dispun de un sistem de răcire Full No Frost, o tehnologie foarte benefică în cazul aparatelor frigorifice, deoarece nu permite formarea gheții, în ambele compartimente.

Congelatorul mult mai spațios și mai bine organizat reprezintă, de asemenea, un avantaj important al combinelor frigorifice. Astfel, dacă te atrage ideea de a depozita într-un mod bine organizat alimentele congelate, ar trebui să îți achiziționezi o combină frigorifică.

Combinele frigorifice sunt adesea notate cu o clasă energetică superioară, ceea ce presupune un consum de energie electrică mai redus decât în cazul frigiderelor. De asemenea, iluminarea interiorului combinelor frigorifice este mai puternică, fără ca aceasta să influențeze temperatura sau să consume mai multă energie electrică.

Un alt avantaj important al combinelor frigorifice este posibilitatea de a-ți organiza inteligent alimentele depozitate. Ai la dispoziție rafturi ajustabile din sticlă, cu o rezistență superioară, pe care le vei putea poziționa după bunul plac dar și în funcție de nevoi.

Combinele frigorifice se mai remarcă și cu o distribuție uniformă a temperaturii și umidității, astfel alimentele să fie depozitate în condiții optime, indiferent de locul în care au fost așezate.

Distribuirea uniformă a temperaturii și umidității între compartimente se dovedește a fi benefică nu numai pentru păstrarea prospețimii alimentelor, ci și datorită faptului că împiedică amestecarea mirosurilor.

Iar în final, combinele frigorifice se diferențiază de frigidere și prin designul lor mult mai modern, mai atrăgător și mai practic. Prin urmare, dacă atunci când îți dotezi bucătăria ții cont și de detaliile estetice, nu doar de cele practice, atunci ar trebui să ai în vedere oferta de combine frigorifice de pe Demax!
Adauga un comentariu