Culinar

Friptură de miel înăbușită la tigaie. Un preparat delicios tradițional

Publicat: 12 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Friptură de miel înăbușită la tigaie. Un preparat delicios tradițional
Rețeta de friptură de miel înăbușită la tigaie este ideală pentru sărbătorile Pascale

Friptura de miel înăbușită cu ceapă este un preparat tradițional foarte gustos. Aceasta se prepară din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Mai mult de atât, nu petreceți mult timp în bucătărie deoarece gătirea rețetei durează 60 de minute. 

Ca și garnitură, puteți opta pentru mămăliguță, mujdei, legume sau cartofi țărănești. Un alt preparat tradițional foarte gustos este și ciorba de miel.

Ingredientele necesare pentru rețeta de friptură de miel înăbușită

Friptura de miel se prepară de obicei în preajma sărbătorilor Pascale. Aceasta este un preparat tradițional, ușor de făcut și extrem de delicios. Dacă urmați pașii cu strictețe veți obține o mâncare ce vă va aminti de vremurile copilăriei. Rețeta este la fel ca cea a bunicii. La final, veți obține o carne fragedă ce vi se va topi în gură. 

Gustul dulce al cepei se va contopi de minune împreună cu usturoiul. Pentru prepararea fripturii de miel înăbușite la tigaie veți avea nevoie de 50 mililitri de ulei de floarea soarelui, 5 căței de usturoi, 2 kilograme de carne de miel, 3 cepe, 3 foi de dafin, sare și piper după gust. Usturoiul poate fi verde sau uscat, după preferințele fiecăruia. Din ingredientele menționate veți obține 4-5 porții. Timpul total de preparare este de 60 minute. Aceasta se poate servi cu mămăliguță caldă, mujdei de usturoi și cartofi nature, ca și garnitură.

Cum se prepară friptura de miel?

Mai întâi de toate se va curăța și spăla carnea, apoi se va porționa în bucăți potrivite. Se va pune într-o oală încăpătoare, se va acoperi cu apă și se va lăsa la foc mediu. Când observați că înceapă să fiarbă, lăsați focul la mic și puneți frunzele de dafin și câteva cuișoare dacă doriți, pentru un gust mai intens. Carnea se va lăsa timp de o oră până va fi fiartă. Trebuie să aveți grijă să nu se desprindă de os, de aceea este bine să o încercați cu ajutorul unui cuțit. La final, o veți scoate și o veți lăsa la scurs pentru câteva momente până se răcorește puțin. Supa nu se va arunca deoarece veți avea mai târziu nevoie de ea. Ulterior, se toarnă 50 mililitri de ulei într-o tigaie și se lasă carnea la prăjit. Aceasta va fi întoarsă pe toate părțile până ce va fi rumenită. 

Între timp, se va curăța și spăla ceapa, apoi o veți tăia julien. Leguma va fi adăugată în tigaie, se va amesteca periodic și se lasă la gătit împreună cu carnea de miel. După ce ceapa va fi rumenită, se va condimenta cu sare și piper după gust, apoi se va turna un polonic de supă peste. Usturoiul va fi tocat și va fi pus în friptură. Se amestecă, apoi se oprește focul. Tigaia va fi acoperită cu un capac și se va lăsa timp de un sfert de oră. Ulterior, mâncarea poate fi servită cu orez, legume sau cartofi nature. 

Rețeta de friptură de miel înăbușită la tigaie este ideală pentru sărbătorile Pascale. Aceasta are un gust aromat inedit și este îndrăgită de toată familia. Pentru Paște, puteți opta și pentru un drob tradițional.

Adauga un comentariu