National

Fugarul Cătălin Cherecheș, extrădat recent din Germania, află în 18 aprilie dacă scapă de închisoare

Publicat: 05 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fugarul Cătălin Cherecheș extrădat recent din Germania află în 18 aprilie dacă scapă de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș, extrădat recent din Germania, află în 18 aprilie dacă scapă de închisoare

Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, în principiu, contestaţia în anulare – o cale extraordinară de atac – formulată de fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, care încearcă astfel să scape de condamnarea la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Amintim că Cherecheș a reușit să fugă din țară în noiembrie, cu câteva ore înainte de a fi condamnat, el fiind extrădat recent din Germania.

Potrivit avocatului acestuia, Răzvan Doseanu, magistraţii clujeni au analizat contestaţia în anulare depusă de Cătălin Cherecheş la sentinţa de condamnare la 5 ani de închisoare pentru luare de mită şi se vor pronunţa în 18 aprilie.

„Curtea de Apel Cluj a admis, în principiu, contestaţia în anulare formulată de Cătălin Cherecheş. Este o veste extraordinară, conform legii, de altfel. Am pus concluzii şi pe fondul contestaţiei în anulare, iar în data de 18 aprilie urmează să se facă pronunţarea soluţiei pe fondul contestaţiei în anulare. Ceea ce este important e că am trecut de faza admisibilităţii în principiu, fiind considerate îndeplinite condiţiile legale pentru admisibilitatea în principiu”, a spus avocatul, citat de Agerpres.

În contestația în anulare, avocații fostului primar au invocat în contestație două motive

Incompatibilitatea uneia dintre judecătoarele din completul care a pronunțat soluția în apel și „incidența unei cauze de încetare a procesului penal ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale în cazul unei infracțiuni de luare de mită”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 26 martie, cererea fostului primar din Baia Mare de strămutare a dosarului în care a atacat printr-o cale extraordinară decizia definitivă de condamnare la cinci ani de închisoare.

În 13 martie, Parchetul General din Munchen a decis extrădarea lui Cătălin Cherecheș, la solicitarea autorităților din România. Cătălin Cherecheş a fost adus în România în 19 martie, iar din 20 martie este încercerat la Penitenciarul Rahova, unde stă în perioada de 21 de zile de carantină.

În noiembrie anul trecut, fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș a reușit să fugă din țară, prin Vama Petea, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, el folosind cartea de identitate a unui verișor.

Adauga un comentariu