National

Fumul degajat de incendiul puternic din Bucureşti este toxic! Precizări de la ISU şi Directorul ANM

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fumul degajat de incendiul puternic din Bucureşti este toxic Precizări de la ISU şi Directorul ANM
Fumul degajat de incendiul puternic din Bucureşti este toxic! Precizări de la ISU şi Directorul ANM

Bucureștiul este amenințat de fum toxic după incendiul uriaş izbucnit la o hală dezafectată pe strada Spicului, din Sectorul 1. Incendiul izbucnit la o hală dezafectată pe strada Spicului, din Sectorul 1 al Capitalei a fost localizat, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.

A fost emis şi un mesaj de avertizare RO-ALERT. Conform sursei citate, la sosirea primelor echipaje de intervenţie ardea acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 650 metri pătraţi.

Fumul degajat de incendiul din Bucureştii Noi este periculos

Fumul degajat de incendiul din Bucureştii Noi este periculos, transmit autorităţile

„Din ceea ce cunoaștem în acest moment aceste spații sunt dezafectate. Spaţii pentru depozitare care au fost folosite anterior pentru depozitarea diferitelor bunuri, dar sunt dezafectate în acest moment, iar cel mai probabil fumul dens şi gros care a fost observat și a cărui deplasare este influențată și de rafalele de vânt este generat cel mai probabil din cauza materialelor bituminoase de la nivelul învelitorii acoperișului.

Deci aceasta este principala cauză generatoare a acestui fum foarte negru și periculos în același timp”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov.

În total, au fost alertate 15 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară de intervenţie şi salvare la înălţime şi o ambulanţă SMURD, precizează ISUBIF.

Nu a fost identificate victime.

Elena Mateescu, director ANM, spune că evoluția norului de fum va fi în deplasare.

„Vorbim de o zonă în care la acest moment circulația se va realiza din sector predominant nord-estic. Putem să avem și intensificări ale vântului la rafală de până la 40km/h dar veștile pot fi bune, pentru că evoluția norului de fum va fi în deplasare spre sud-vest și în dispersie ușoară.

Este posibil să vorbim și de un cer parțial înnorat, trecător în primele ore la începutul nopții să vorbim și de precipitații slabe”, a spus Elena Mateescu, luni seară, la Antena 3 CNN.

Ministerul Mediului: Incendiul afectează calitatea aerului în București

Ne confruntăm cu un incident grav care afectează calitatea aerului în București, transmite Ionuț-Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului.

„Un incendiu major în Bucureștii Noi, unde o hală a luat foc, cauzând degajări mari de fum, are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Intervenția promptă a pompierilor este în curs, încercând să limiteze efectele negative.

Pe măsură ce focul a afectat aproximativ 650 m² la nivelul acoperișului, anticipăm posibile consecințe asupra calității aerului în orele următoare.

Recomandăm cetățenilor să rămână în interior pe cât posibil, să închidă ferestrele și să evite expunerea la aerul exterior în zonele afectate.

Echipele de mediu monitorizează cu strictețe calitatea aerului și lucrează alături de serviciile de urgență pentru a gestiona impactul asupra sănătății publice și a mediului. Vom continua să oferim informații și recomandări bazate pe cele mai recente date. Protejarea sănătății dumneavoastră și a mediului înconjurător rămâne misiunea noastră esențială”, transmite Ministerul Mediului.

Adauga un comentariu