Culinar

Fursecuri cu stafide. Gustoase, fragede și ideale de servit la orice masă

Publicat: 27 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fursecuri cu stafide. Gustoase fragede și ideale de servit la orice masă
Fursecurile cu stafide sunt gustoase, aromate și ușor de făcut.

Dacă vrem să pregătim rapid un desert crocant, aromat și delicios, ideale sunt niște fursecuri cu stafide. Acestea sunt gata cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu. Fursecurile cu stafide sunt gustoase, fragede și ideale de servit la orice masă.

Fursecuri cu stafide

Când vine vorba de delicioasele fursecuri de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt fursecurile cu stafide. Acestea au o textură crocantă, fragedă și sunt ușor de pregătit.

Fursecurile pot fi făcute simple, cu stafide, cu scorțișoară sau cu fructe uscate. Fursecurile merg de minune la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Acestea pot fi pregătite și de Crăciun sau de Revelion, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, îi vom cuceri pe cei de la masă.

Fursecurile cu aromă de portocală sau de lămâie le vor aminti celor dragi de vremea copilăriei. Pe lângă acest deliciu putem face și niște prăjituri festive pentru masa de Crăciun. Fie că optăm pentru prăjiturile cu cremă și blat însiropat, fie pentru clasica turtă dulce, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Fursecurile cu stafide sunt delicioase și merg servite la orice ocazie. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un desert irezistibil. Rețetele de prăjituri și fursecuri de casă sunt inedite, rafinate și gustoase. Dacă pregătim un aluat fraged, aerat și aromat, la final vom obține cele mai bune deserturi. Cu siguranță acestea vor fi pe placul tuturor celor de la masă.

Rețeta cu care vei obține un desert crocant și aromat

Pentru delicioasele fursecuri cu stafide vom avea nevoie de 100 g de unt, 100 g de zahăr, 2 ouă, 100 g de făină și 100 g de stafide. Pentru decor putem folosi zahăr pudră vanilat sau o glazură fină de ciocolată cu esență de rom.

Într-un bol se amestecă untul cu zahărul. Se mixează foarte bine până când se topește zahărul apoi se adaugă ouăle și se amestecă din nou. După aceea se încorporează făina. Stafidele se vor pune la hidratat în esență de rom. După câteva minute se adaugă în compoziția pregătită anterior.

Aluatul pentru fursecuri se pune la rece la frigider timp de 30 de minute. După aceea se scoate aluatul, se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se formează cu mâna fursecurile rotunde. Se așază fursecurile în tavă și se pun la cuptor. Se lasă până când acestea se rumenesc ușor deasupra.

Când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se servesc la orice masă. Fursecurile cu stafide sunt gustoase, aromate și ușor de făcut. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Cu aluatul de fursecuri putem face și niște cornulețe fragede de casă. Acestea pot fi făcute simple sau umplute cu nucă, rahat, dulceață sau cremă de ciocolată. Pentru iubitorii de delicii tradiționale, făcute după rețeta bunicii, ideală este turta dulce simplă sau cu glazură de ciocolată neagră sau albă și fulgi de cocos.

Adauga un comentariu