International

Furtuna Dennis face ravagii. Cinci persoane și-au pierdut viața și alte câteva mii au fost evacuate

Publicat: 17 feb. 2020

Furtuna Dennis a provocat moartea a cinci persoane şi evacuarea altor câteva mii de oameni în Marea Britanie. Vântul a bătut cu peste 140 de kilometri pe oră, iar în două zile a plouat cât pentru o lună. Furtuna Dennis este a doua care loveşte Marea Britanie în ultimele 10 zile, după Ciara. Numele a fost ales bine – furtuna este un pericol pentru public, notează jurnaliștii de la The Guardian. Cinci oameni au murit şi alte câteva mii au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor. În două zile a plouat cât pentru o lună, iar în Ţara Galilor nivelul apei a fost fără precedent. Cei prinşi în maşini nu au avut nicio şansă.

„Am văzut o maşină cu luminile aprinse luată de apele râului. Cel mai rău este că nu avem asigurare pentru că preţul a crescut foarte mult după ultimele inundaţii”, a spus Justine Clayton, o locuitoare din Ţara Galilor.

Sute de oameni au fost salvaţi cu elicopterul de pe acoperiş sau cu ajutorul bărcilor. Un avion a aterizat aproape lateral pe aeroportul Heathrow, iar cei doi piloți sunt considerați eroi.loading...

Adauga un comentariu