Razboi în Ucraina

G20 are de ales între Rusia și Ucraina. Condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a participa la summit

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 8 Comentarii
G20 are de ales între Rusia și Ucraina. Condiția pusă de Volodimir Zelenski pentru a participa la summit
Zelenski spune că nu va participa la summitul G20 dacă Putin va participa

Summitul G20 din 2022 va avea loc în Indonezia pe 15 noiembrie. Zelenski și președintele rus Vladimir Putin au fost invitați să participe la summit.

Zelenski spune că nu va participa la summitul G20 dacă Putin va participa, notează kyivindependent.

„Poziția mea și poziția Ucrainei a fost că, dacă liderul Rusiei participă (la summit), atunci Ucraina nu o va face”, a declarat președintele Volodymyr Zelensky pe 3 noiembrie.

Putin a declarat că nu a decis dacă va participa la summit

O serie de țări occidentale, inclusiv Marea Britanie, au declarat că Rusia nu are „niciun drept moral” de a participa la reuniunea G20 din cauza invaziei sale pe scară largă a Ucrainei.

Putin a declarat la sfârșitul lunii octombrie că nu a decis dacă va participa la reuniunea G20 de la Bali.

Anterior, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat pentru ABC News că președintele rus Vladimir Putin „este rațional, dar deciziile pe care le ia – sau poate mai bine spus, obiectivele sale – nu sunt raționale”.

„Ceea ce am văzut până acum este nici un interes din partea lui Putin pentru o diplomație semnificativă”, a spus Blinken.

Capitulare sub masca dimplomației, respinsă de ucraineni

Mihailo Podoliak a mentioanat ca Ucraina nu va accepta ultimatumul dat de Rusia şi nu vă recunoască înfrângerea.

„Când cineva vorbeşte de o ‘reglementare diplomatică’, acesta propune de fapt că Ucraina să dea curs ultimatumului dat de Rusia: să-şi dea teritoriile şi să-şi recunoască înfrângerea. Poporul ucrainean nu va fi niciodată de acord cu aceasta. Astfel încât am o rugăminte: nu mai propuneţi Ucrainei capitularea sub masca diplomaţiei!”, susţine Podoliak în mesajul său.

În acest sens, Rusia a încercat de nenumărate ori să determine partenerii Ucrainei să exercite presiuni asupra preşedintelui Zelenski pentru a ceda şi a accepta ultimatulul Federaţiei Ruse şi îngheţarea conflictului. Potrivit lui Podoliak, îngheţarea conflictului ar fi o posibilitate pentru Rusia de a se pregăti pentru continuarea invaziei.

Comentarii
  • Cel care semnezi ,,pentru X” , sau ,,pentru Y” , nu mai bine iti cauti un job si produci ceva pentru societate,decat sa jignesti zilnic pe oricine e impotriva caricaturii naziste de la Kiev?Tare am impresia ca esti slabut cu mansarda,ca altceva decat ,,putler” si ,,orci” nu poti…

  • Ephitales asculta la taticu’: mujicilor trebuie sa le vorbesti pe limba lor,rusii nu au ce „denazifica” in Ucraina,au tabarat pe un popor pe care-l asupresc de sute de ani,eu chiar fac ceva ptr societate,ptr cunostintrle tale iti spun ca ne desparte o biblioteca!

  • @Ephialtes, nu-ti pierde timpul cu trollul care semneaza „ptr …”. Misiunea lui este politia de idei – comenteaza numai comentariile celor care se abat de la linia oficiala. Foarte probabil, este si frustrat sexual. Mesajele sale sunt pline de obscenitati. Sau poate fi o tactica de a indeparta pe cei care pot exprima idei in mod coerent. El nu-i in stare. A incercat odata, cu citate din Tismaneanu. Un user care stie carte adevarata l-a facut una cu pamantul. Spectacol a fost. De atunci trollul se margineste a colporta propaganda oficiala, evident ornata din plin cu obscenitati.

  • Cinr nu gandeste pu- la beleste pana la urma prostul distruge tot cei din jur ucrainienii îl considera dsteptul secolului, prostii condusi de un prost. Prost prost dar de avere … nu mai vorbim. Sa- si vândă Zelinschi vilele de milioane de euro si sa- i ajute pe ucrainieni. ca pana la vara cum vrea pu- la lui e Zelinschi …ehe. Se schimba multe in curând.

Adauga un comentariu