Cunoscută publicului larg drept prezentatoarea emisiunii Mireasa – Capriciile Iubirii, Gabriela Cristea își demonstrează tot mai des și talentul culinar. Gabriela Cristea a făcut furori cu șnițelele de pui pe care le prepară. Vedeta a dezvăluit ce truc neașteptat folosește înainte de a-l prăji.
Gabriela Cristea a făcut furori cu șnițelele de pui
În timpul liber, Gabriela Cristea preferă să gătească pentru familie și prieteni, împărtășind frecvent rețete și trucuri din bucătăria proprie cu urmăritorii săi din mediul online.
Recent, Gabriela a publicat o nouă rețetă video, în care a preparat șnițele pane, un preparat clasic, dar reinterpretat cu un ingredient-surpriză. Cu ajutorul soțului ei, Tavi Clonda, care se ocupă de filmare, vedeta documentează fiecare etapă a procesului culinar, oferindu-le urmăritorilor o sursă de inspirație pentru mesele zilnice.
În ceea ce privește șnițelele, vedeta a dezvăluit unul dintre secretele sale: presară un ingredient special peste carnea de pui înainte de prăjire, ceea ce previne sfărâmarea bucăților și le oferă un aspect uniform și apetisant. Sfaturile sale sunt tot mai apreciate de comunitatea din online, unde vedeta este extrem de activă în ultima perioadă.
„Fac la repezeală șnițelele astea, dar o să vă arăt și un secret, ca să rămână aluatul ăla pe șnițel. De multe ori ați văzut că se dezlipește aluatul ăla de pe șnițel. E o chestie foarte simplă. Făina este secretul”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Ingrediente le folosite sunt piept de pui, ouă, ulei, făină, pesmet simplu și pesmet crocant
„Am tăiat astea de pui subțiri-subțiri. Eu nu le bat, că dacă le mai și bați nu mai rămâne nimic din ele. Aștept să se încingă foarte bine tigaia că trebuie să fie încinsă treaba.
Aici e pieptul de pui. Prima dată îl dăm prin făină și în momentul în care îl dăm prin făină, prima dată, se va lipi aluatul ăla pe șnițel și nu se va mai lipi. Îl dăm prima dată prin făină, apoi prin ou și după aceea prin pesmet.
Eu îl dau o singură dată, nu îl dau de mai multe ori, că nu vreau să mănânc pesmet. Ia uite ce aurii și frumușele sunt șnițelele noastre! Le scot pe hârtie”, a explicat vedeta în mediul online modul de preparare.
Cum se menține pe timp de caniculă
Cum canicula deja se resimte în toată țara, temperaturile ridicate îi fac rău Gabrielei Cristea. Pe de altă parte, ea a găsit metoda perfectă prin care să se hidrateze.
Într-o postare pe contul personal de socializare, Gabriela Cristea le-a recomandat urmăritorilor săi să aleagă mâncărurile sărate vara. Vedeta spune că odată cu transpirația, sărurile din organism se pierd.
Totodată, ea le-a povestit urmăritorilor săi și la ce alte trucuri mai apelează în perioada verii. Vedeta ia o pastilă cu săruri, pentru că mâncărurile sărate nu-i plac deloc. Iar aceasta se pare că are un efect benefic.
„Vă sfătuiesc să mâncați un pic mai sărat în perioada asta, pentru că prin transpirație se pierd și sărurile. Atunci aveți nevoie de o cantitate un pic mai mare de sare, ca să nu vă deshidratați. Eu, de exemplu, am o altă variantă.
Mi-am desfăcut aici o pastilă cu săruri și să știți că le dau și fetelor câte o jumătate de pastilă pe zi, pentru că nu îmi place să mănânc sărat. Vedeți și voi care variantă vi se potrivește mai bine, pentru că există riscul deshidratării”, a explicat Gabriela Cristea, care acum a făcut furori cu șnițelele de pui.