National

Gabriela Fire: „Profesorii sunt amenințați de șefii lor puși politic de PNL”

Publicat: 23 sept. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primăria București oferă posibilitatea pentru cadrele didactice, elevi și profesori să se testeze pentru a afla dacă sunt infectați sau nu cu noul coronavirus. Gabriela Firea a dezvăluit că mulți profesori sunt amenințat și șefii lor numiți în funcție de PNL că dacă se vor testa la laboratoarele puse la dispoziție de primăria capitalei vor fi dați afară din învățământ.

”Profesorii sunt amenințați de șefii lor puși politic de PNL că dacă vă duceți să vă faceți testele lui Firea, vă dăm afară. Îi terorizează politic pe profesori, pe mulți dintre ei. Este normal ca profesorii să se testeze, pentru binele lor și al copiilor.”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „DSP București a propus un scenariu realmente de neacceptat”

Gabriela Firea a relatat ce propunere are în cazul unui copil care este depistat la triajul de dimineață de la școală cu simptome alarmante. Edilul a amintit că DSP a anunțat în iulie că într-o astfel de situație copiii ar putea fi internați, după care aceeași instituție a revenit și a spus că internarea ar putea fi dificilă din cauza lipsei de locuri din spitale.

„Am observat cu stupefacție în luna iulie, și știam că zilele vor trece rapid, că DSP București a propus un scenariu realmente de neacceptat, pentru că a fost descris de DSP în emisiuni televizate, și anume: la întrebarea presei ce se va întâmpla cu un elev dacă la triajul de la începutul zilei se constată că are febră, tuse, durere în gât și așa mai departe.

Gabriela Firea: «Nu se întâmplă așa nicăieri în lume»

Și reprezentanții DSP au spus că îl internează. După care au ieșit și au spus că este o tragedie, pentru că nu există multe locuri în spitale. În primul rând că sunt locuri în spitale, dar trebuie să știi să le organizezi. Nu se întâmplă așa nicăieri în lume. Dacă un copil are febră și tușește sau anumite simptome care pot fi la un moment dat caracteristice COVID-19 nu este internat și atunci se realizează imediat testarea.

De aceea noi am propus un program alternativ prin care, la triajul de dimineață, care este asigurat în toate școlile din București de către cabinetele de medicină școlară, care sunt organizate de către Primăria Capitalei, avem 400 de astfel de cabinete, nu existau acum patru ani, dacă sunt astfel de situații – și probabil vor fi, pentru că vine sezonul rece – copilul nu este internat deloc, nu este stresat, nu este speriat, sunt anunțați părinții, unul dintre el este invitat la cel mai apropiat laborator prin grija Primăriei Capitalei, astfel încât să poată să fie testat și în câteva ore să afle dacă este o viroză, gripă sezonieră sau infectare cu SARS-COV-2. Deci imediat, nu în trei zile, fără să stresăm copilul, fără să panicăm întreaga clasă”, a spus Gabriela Firea.

 

Comentarii
Adauga un comentariu