National

Gabriela Firea a vorbit despre moţiunea simplă iniţiată de PSD

Publicat: 16 mart. 2021
Gabriela Firea îmbrăcată în roșu
Gabriela Firea a anunțat joi, într-o conferință de presă susținută la Botoșani împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu, că intenționează să candideze în 2024 pentru un nou mandat de primar al Capitalei

Senatoarea PSD, Gabriela Firea a lansat un mesaj ironic la adresa ministrului Economiei despre care spune cum s-a apărat la moţiunea simplă iniţiată de PSD şi dezbătută, marţi, în Parlament, privind starea economiei. Moţiunea simplă iniţiată de PSD la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă de senatori. În favoarea moţiunii s-au pronunţat 55 parlamentari, iar împotriva acesteia, 72. A fost înregistrată şi o abținere.

În replică, senatoarea PSD Gabriela Firea a postat un mesaj pe reţelele de socializare prin care spune cum s-a apărat ministrul Ecominiei.

„Stiti cum s-a apārat ministrul economiei, Claudiu Nasui, la Motiunea care se dezbate acum in Senat, privind starea economiei?! Ne-a anuntat suav ca azi a depus la Parlament un Proiect de lege: “Fara securisti si rude de securisti in functii publice” „, a scris Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Cei 41 de semnatari ai documentului intitulat „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” au solicitat demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Evetuala adoptare a unei moţiuni simple într-o Cameră parlamentară nu duce, automat, la demisia ministrului vizat, însă are efectul unui blam politic. Social-democrații îl acuză pe Năsui că nu are o strategie pentru susținerea industriei românești.

„Dacă o putere străină ostilă și-ar fi propus să destabilizeze economia națională și producția românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să-l pună pe Claudiu Năsui ministru la Economie.

Nici cele mai oculte forțe externe, nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naționale n-ar fi reușit, în ani de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei în doar 70 de zile”, au afirmat iniţatorii moțiunii simple.

Adauga un comentariu