National

Gabriela Firea, analiză dură a Guvernului Orban: „Au falsificat până şi diploma de BAC”

Publicat: 11 oct. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul în funcţie al Capitalei, a comentat, duminică, imaginea în care o femeie a îngenuncheat în faţa jandarmilor pentru că nu a fost lăsată să intre să se roage la Patriarhie. Edilul susţine o astfel de situaţie „care ne dă fiori” a devenit posibilă din cauza guvernanţilor care „întai şi-au pus în functii oameni cu BAC-ul dat după doctorat, sau care au falsificat până şi diploma de BAC, apoi au îndatorat ţara cu împrumuturi uriaşe la dobânzi împovărătoare”.

„Cum am ajuns aici? Cum e posibilă o astfel de imagine care ne dă fiori? Rapid si relativ simplu. Întai si-au pus in functii oameni cu BAC-ul dat dupa doctorat, sau care au falsificat până si diploma de BAC, apoi au îndatorat tara cu imprumuturi uriase la dobanzi impovaratoare, ulterior au inșurubat politruci la conducerea DSP-urilor care au tinut in hold mii de romani disperați zile în șir.

Au furat prin afacerea Unifarm, au băut si mancat in birouri si restaurante fara nicio protectie, au dat frâu liber comandantilor actiunii sa raspandeasca panica in populatie, au infiintat un grup de comunicare strategica a haosului, au blocat orice initiativa locala de testare și limitare a raspandirii virusului, au deschid scolile ca să arate ca se pot organiza alegeri locale.

Pe urma au gasit vinovatii : credinta, cultura si Horeca.

Si pentru că toate acestea trebuiau sa poarte un nume, i s-a spus abrupt si infricosator : carantinare! Daca nu va incuiati singuri in casa, va carantinam noi!

Asta se intampla cand natiunea e ingenunchiată prin lovirea ei in cele mai profunde fibre : credinta si cultura”, scrie Gabriela Firea pe Facebook, care completează cu un citat din Petre Țuțea: “Ma mișc intre Dumnezeu si neamul din care fac parte. In afara de acesti termeni, nu vad nimic semnificativ intre cer si pamant”.

Gabriela Firea, mesaj dur după conferința de presă susținută de Klaus Iohannis

Gabriela Firea a reacționat, pe Facebook, după ce președintele Klaus Iohannis a ezitat să dea un răspuns clar cu privire la populația Bucureștiului.

„Întrebare la Cotroceni : ce populație are Bucureștiul?

Răspuns : Nu vă pot răspunde pe loc. Dați-mi voie să mă documentez. Vă transmit răspunsul în scris.

Am repetat în nenumărate rânduri, chiar obsesiv, că în Capitală trăiesc aproape 4 milioane de locuitori. Cu buletin de București sau fără. Cifră calculată de organismele internaționale care au realizat evaluări și analize privind aspectele demografice și socio-economice.

Recensamântul din 2011 scotea la lumină un numar de 2 milioane 200 mii de locuitori. Cifra este depășită, de ani de zile!

De aceea, și restricțiile sau măsurile luate in Capitală trebuie să țină cont de numărul de infectări Sars-Cov 2 la numărul REAL de locuitori, nu la o statistică antică!

Omenirea se mișcă, evoluează, numai noi parcă suntem condamnați să rămânem încremeniți cu birocrații de la DSP-uri și Ministerul Sănătății care nu știu pe ce lume trăiesc, la 8 luni de la declanșarea “gripei ușoare”.

Testare masivă pentru izolare NU vor să facă, așa cum se procedează în lumea civilizată! În schimb, impun restricții pe bandă rulantă, îngropând economia!

#GropariiEconomiei

#GuvernulResponsabilDeSomaj”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Adauga un comentariu