National

Gabriela Firea: „Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia!”

Publicat: 08 mai 2020

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit astăzi despre un proiect propus la nivelul Bucureștiului. În primă fază, aceasta dorește să testeze pentru COVID-19 11.000 de bucureșteni care se vor înscrie voluntar. Aceasta consideră că dacă nu se va încerca o rezolvare a crizei provocate de coronavirus în România economia va fi din ce în ce mai afectată: „Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia”.

„Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze! Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB.

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați. Precizez ca în prezent există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puține decât la începutul Stării de Urgență, când erau câteva mii. Testarea populației este necesară pentru a se putea lua măsuri graduale de relaxare. Dacă nu testăm, nu știm adevărul, stăm în casă, omorâm economia!”, a declarat Gabriela Firea.

Comentarii
  • Daca mai bagati atata de obsesiv reclama aia la vivre, nu are rost sa mai citesc acest ziar.Am inteles ca traiti din publicitate, dar chiar in halul asta sa va surpati audienta, la fiecare 5 secunde? Eu unul cand nu pot vrdea un articol astfel, abandonez si plec spre alt ziar si caut stirea.

Adauga un comentariu