National

Gabriela Firea, despre Raed Arafat: „Cred că se autocenzurează, de teamă să nu piardă postul important pe care îl are”

Publicat: 27 oct. 2020
Gabriela Firea
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Prim-vicepreședintele Gabriela Firea a afirmat, marți, la Antena 3 că Raed Arafat se autocenzurează și se rezumă la a anunța măsurile drastice decise de Guvern, fără a-i contrazice din poziția de specialist pe guvernanți. Și asta pentru că, afirmă Firea, șefului DSU i-ar fi teamă că ar putea să-și piardă postul important pe care îl are.

„Sunt câteva voci care întotdeauna au ținut isonul Guvernului și în loc să atragă atenția… Domnul Arafat în loc să vină ca specialist și să spună ‘luăm măsuri, dar întâi trebuie să facem ceea ce face toată Europa și anume să testăm în vederea izolării virusului, dumnealui – îl înțeleg într-un fel, omenește – de teamă să nu piardă un post de important pe care îl are, nu adaugă fraza importantă în contextul respectiv.

Când apare public spune doar măsurile drastice, mai ceartă câte un cetățean, îl mai trage de ureche, mai o amendă și așa mai departe. Cred că se autocenzurează, pentru că dacă ne aducem aminte în istoria recentă, acum aproape un an de zile când a debutat guvernarea Orban, dumnealui era pe cale să fie dat afară. A venit pandemia și nu au avut cum să dea afară un specialist. Și normal că are grijă la exprimări și la cuvinte și nu vrea să supere Guvernul”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Domnul Rafila a fost minunat, a fost în toate comisiile și comitetele”

Firea spune că specialiștii care au luat poziție au fost imediat catalogați drept „specialiști răi”.

„Din păcate, guvernanții împart specialiștii în buni și răi. Cei buni sunt cei care le cântă isonul și nu îndrăznesc să-i contrazică și stau în poziția ghiocel, iar specialiștii răi sunt cei care îndrăznesc să spună adevărul, îndrăznesc să comunice și către presă informațiile reale, îndrăznesc să le spună și cetățenilor, de asemenea, informații corecte și nu aplaudă Guvernul.

Asta este situația la noi. Din păcate, nu veți mai vedea încă o țară – ne raportăm la Europa – care pur și simplu să minimalizeze efortul pe care îl fac acești oameni care se pregătesc o viață. (…) Dar ei sunt anulați pur și simplu dacă îndrăznesc să spună adevărul.

Avem cazul concret: profesorii Streinu-Cercel și Rafila. Profesorul Streinu-Cercel a fost extraordinar, a fost bun, minunat, inclusiv numit președintele comisiei științifice COVID. În momentul în care a îndrăznit să participe la o conferință de presă cu, de acum fostul, primar general Gabriela Firea în care să anunțăm testarea populației din municipiul București tocmai în vederea limitării coronavirusului, din acea secundă a devenit un specialist rău și a fost demis de la comisia anti-COVID.

Domnul Rafila a fost minunat, a fost în toate comisiile și comitetele. Cum a îndrăznit să apară pe lista noastră pentru Camera Deputaților, imediat a fost numit un specialist rău, doar pentru că a luat această decizie grea”, a adăugat Gabriela Firea.

Comentarii
  • Blondă hoață si ….te ai ajuns,du te acasă si vezi de treburile tale,ai dovedit ce poți,nimic la fel ca si partidul tau care fura de la revoluție tot înainte,rusine sa va fie, numai in jos ne duceti

  • Cine vorbeste sarma-n cur,jet scorpie te si vedeai pe cai mari ai lasat Bucurestiul mai sarac ca acu 4 ani Bitman plange dupa tine ca nu are de un sa mai suga prin concertele pe care le plate ai gras.Blocuri intregi nu au apa calda si caldura la 30 de ani de la revolutie

Adauga un comentariu