National

Gabriela Firea, despre scandalul din coaliția de guvernare: „Hienele se sfâsie între ele!”

Publicat: 01 sept. 2021
Gabriela Firea cu mască
Gabriela Firea, senator PSD

Senatorul Partidului Social Democra, Gabriela Firea, a avut o reacție cu privire la scandalul care a izbucnit în coaliția de guvernare după ce premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion.

„Hienele se sfâsie între ele! Au mintit românii, pentru a ajunge la putere, unii au si furat, au promis solutii miraculoase pentru toate problemele tarii si oraselor – inclusiv în Capitala -, si, in mai putin de un an, si-au dat arama pe fata! E totul pentru ei, pentru parvenirea lor!

Nu e nimic pentru oameni!

Daca cei de la USR – Plus amenintau cu iesirea de la guvernare cand NU s-au majorat alocatiile copiilor potrivit legii, si a pensiilor, sau îi cereau demisia din functia de primar general lui Nicusor Dan, cand a oprit platile de supravietuire pentru persoanele cu dizabilitati, gravide etc si cand a blocat toate santierele de dezvoltare din Bucuresti, poate isi mai spalau obrazul de «noua speranta in politica».

Dar așa, pe ciolan, urata este si se vede «lupta de idei»”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Mihai Tudose, despre liderii USR PLUS: „Începe scâncetul că le mai ia cineva chiftelele din oală”

Fostul premier și europarlamentar al Partidului Social Democrat, Mihai Tudose, a afirmat că liderii USR-PLUS nu vor pleca din coaliția de guvernare și că mint.

„Eu nu cred că e nicio tensiune. Nu fac decât să-și crească puterea de negociere. În fapt e bătaia pe ciolan, cine să facă drumuri. Pentru că și marele program Anghel Saligny nu face altceva decât vechiul PNDL.

Începe scâncetul că le mai ia cineva chiftelele din oală. Nu pleacă nimeni de acolo. Chiar crede cineva că o să depună USR moțiune?”, spune Mihai Tudose.

Kelemen Hunor, despre șantajul USR PLUS: „Bani contra SIIJ”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a accentuat faptul că proiectul „Anghel Saligny” nu este dedicat unui singur partid ci pentru dezvoltarea comunităților locale și că din păcate, pentru USR PLUS nu este o prioritate.

De asemenea acesta a mai menționat că de curând a existat un șantaj din partea USR PLUS cu privire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție: „Bani contra SIIJ”.

„(«Anghel Saligny» – n.red.) a fost o iniţiativă susţinută de PNL şi de premierul Florin Cîţu. Am discutat încă de la începutul anului. Acum o lună, acest proiect a fost în primă lectură la şedinţa de guvern, după care a intrat pe circuitul de avizare. Noi credem că este necesar acest program, este un program diferit de PNDL, este un program care se referă doar la trei-patru obiective, şi anume drumuri judeţene şi drumuri locale, infrastructura de canalizare şi de apă potabilă şi reţeaua de gaze.

Nu putem accepta ca în secolul XXI să existe în continuare 22.000 de kilometri de drumuri judeţene şi peste 27.000 de km de drumuri locale care nu sunt modernizare, asfaltate şi nu se poate accepta ca în 2021 şi în continuare cam 57% din populaţia României – vorbesc de UAT-uri – 57% din UAT-uri nu au canalizare şi 27% nu au apă potabilă. De asemenea, nu este de acceptat că nici 50% din populaţia României nu are acces la gaze”, a explicat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Adauga un comentariu