National

Gabriela Firea: DSP și Ministerul Sănătății ne sabotează

Publicat: 13 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea DSP și Ministerul Sănătății ne sabotează
Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Primarul Capitalei Gabriela Firea a afirmat, duminică seară, în direct la România Tv că ar fi existat pretinse piedici din partea unor autorităţi în ceea ce au privit pregătirile PMB pentru debutul de an şcolar.

„Această declaraţie trebuie să şi-o adreseze în oglindă doamna ministru Anisie. Colegii mei au luat legătura cu cele şase inspectorate şcolare din toate cele şase sectoare. Mi s-a spus înapoi că nu au voie să colaboreze cu noi şi că vor fi daţi afară. Şi li s-a mai spus că nu ar fi adevărat că se fac teste gratuite şi că cei cu simptome să fie trimiși să se testeze cu 400 de lei. Noi am anunţat joi deschiderea aplicaţiei. www.Assmb.ro. Categoria profesorilor este inclusă în cele ce se pot testa gratuit.

De joi am anunţat şi ni s-a spus înapoi că noi nu putem… Am luat legătura cu asociații şi ONG-uri ca să informăm pe toată lumea. Putem face 5000 de teste pe zi în București. Noi ne-am pregătit pentru începutul de an aşa cum s-au pregătit marile capitale. Această pregătire trebuia să vină de la DSP şi Ministerul Sănătăţii. În plus şi în schimb ei ne boicotează”, a afirmat Firea în direct.

Gabriela Firea anunţă testări COVID gratuite pentru studenţii din Bucureşti

Gabriela Firea anunţa testări COVID gratuite pentru studenţii din Bucureşti. Primarul Capitalei a explicat, într-o intervenţie la un post de televiziune despre testările gratuite pentru elevi, profesori dar şi pentru studenţi. Totuşi, primarul Capitalei considera faptul că toată responsabilitatea asupra menţinerii numărului de infectări a fost pasată, de la Guvern către autorităţile locale.

Autorităţile locale, potrivit Gabrielei Firea, au rămas fără fondurile necesare asigurărilor măsurilor care sunt impuse de guvern.

Gabriela Firea consideră că măsurile impuse de Guvern sunt la limită

În intervenţia de la România TV, Firea a vorbit despre faptul că responsabilitatea a fost pusă în totalitate pe umerii autorităţilor locale. Acestea au rămas fără fondurile necesare implementării impuse de guvern pentru că fondurile au fost cheltuite deja de la începutul pandemiei de COVID-19.

„Din păcate, pe parcursul vacanţei executivul a făcut promisiuni privind fondurile pentru măşti, dezinfectanţi, tablete, iar fondurile nu au venit şi autorităţile locale trebuie acum să se descurce, având fonduri extrem de limitate, pentru că au cheltuit mult în pandemie. Oricât ar fi de binevoitoare, nu au cum să le acopere. În Bucureşti am acoperit cheltuielile cabinetelor medicale din şcoli, iar primăriile de sector restul.

Directorii unităţilor şcolare se tem să vorbească despre ipostazele în care sunt puşi

Primarul General a explicat faptul că mulţi dintre directorii de şcoli se tem să vorbească despre începutul şcolii. Aceştia nu ar spune anumite lucruri de frică. Firea explică faptul că Bucureştiul este un caz fericit, dar sunt multe alte localităţi mai mici care deja au cheltuit fondurile pe care le aveau.

” Directorii se tem de începutul şcolii, dar nu pot să vorbească de frică. Cu toţii trebuie să punem umărul ca să înceapă în bune condiţii, dar nu are cum. Mă uit la Bucureşti, unde suntem cât de cât pregătiţi, dar colegii mei din oraşe mici, unde nu au deloc fonduri, cum pot fi ei învinovăţiţi?

Revenim la ce am zis din aprilie: pentru că s-a refuzat testarea în masă suntem în situaţia de acum. Noi am făcut primul program de testare gratuită pentru profesori şi elevii care au simptome la triajul care se face dimineaţă. Nu s-au decontat nici sumele cheltuite pentru carantinarea persoanelor venite în ţara în martie, aprilie şi măi, în continuare guvernul ne este dator. Priumariile sunt cu bugetul pe minus, trăim din credite şi din sume ce urmează să fie plătite.”, a declarat primarul capitalei.

Adauga un comentariu