Actualitate

Gabriela Firea: „După alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria”

Publicat: 03 dec. 2020
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei

Candidatul PSD la Senat în Capitală, Gabriela Firea a afirmat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 că, din punctul ei de vedere, după sărbători, dacă Guvernul Orban va rămâne la Palatul Victoria, în România vor fi adoptate măsuri și mai dure de restricționare a populației.

”Din păcate, întreaga povară este aruncată pe umerii oamenilor. Vedem în această perioadă, faptul că Guvernul anunţă în fiecare zi, alte şi alte restricţii, măsuri, interziceri, şi aşa mai departe, toate transformând practic viaţa românilor într-un coşmar, într-un calvar. Eu nu văd aceste lucruri în alte ţări europene.

Nicăieri nu îşi permite cineva care conduce acea ţară vremelnic, să mascheze întreaga incompetenţă guvernamentală, să mascheze lipsa de viziune, lipsa de programe de sănătate şi cele de salvarea economiei, ducând totul în zona cetăţenilor. Ei trebuie să îndure, să suporte, ei trebuie să stea deoparte, ei trebuie să fie restricţionaţi. Sunt absolut convinsă, că după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria, deci este un risc foarte mare (…) Noi nu suntem o enclavă, noi nu putem să trăim izolaţi, ca şi cum am fi într-un laborator, sau într-un acvariu”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia”

Fostul Primar General al Capitalei consideră că Guvernul Orban reacționează primitiv în raport cu pandemia de coronavirus. Aceasta consideră o greșeală faptul că Executivul învinuiește populația pentru situația actuală.

„Dacă la început erau de înţeles anumite greşeli, anumite ezitări, toţi eram bulversaţi, acum după atâtea luni de zile, când întreaga Planetă s-a mai așezat, fiecare Guvern știe să reacționeze, când spitalele s-au dotat, aprovizionat, când îi protejăm pe medici, când știm ce avem de făcut cu pacienții, la noi, în continuare, Guvernul reacționează primitiv în legătură cu pandemia, și transferă întreaga răspundere în planul personal al românilor. Eu nu am mai văzut nicăieri, repet. Eu citesc ce relateză presa externă și modelul nostru este unic, trebuie să recunoaștem că este unic.

În continuare suntem singura țară care păstrează această clasificare a spitalelor, spitale COVID, spitale suport COVID și alte spitale, unde sunt, din păcate primiți cu destul de mare greutate, din cauza regulilor uneori bizare impuse de Ministerul Sănătății pentru spitalele care primesc pacienții cronici, sau acuți. Repet, suntem singura țară. Peste tot în lume, orice pacient COVID sau non-COVID este tratat la unitatea spitalicească la care ajunge, sau la care este racordat prin adresă, sau prin asigurarea pe care o are”, a spus fostul Primar General al Capitalei.

Gabriela Firea: „Suntem singura ţară care nu are un program naţional de testare”

Gabriela Firea a menționat în încheiere faptul că România este singura țară care momentan nu are un program național de testare pentru depistarea coronavirusului.

„Suntem singura ţară care nu are un program naţional de testare, în dublu sens: testare de anticorpi, pentru a vedea care este procentul de populaţie deja imunizată, prin faptul că a trecut prn această infecţie ştiut, sau neştiut, pentru că unii au trecut prin boală, s-au imunizat, dar nici nu cunosc acest lucru, și de exemplu, testarea de tip antigen. Testarea rapidă îți dă un procent cu mare credibilitate, pozitiv sau negativ. Dacă ești pozitiv mergi la un test PCR, dar ai măcar un indiciu, un măcar un prim semnal, și se aplică pe scară largă peste tot în lume, mai ales în școli, pentru a nu închide școlile ”, a concluzionat Gabriela Firea.

Comentarii
  • Bai (bul)Ion te bagi si tu in seama ca musca in curul calului! Care hoti de la psd? Marele bandit cu vile Chirica care acum e mare penelist, sau alti multi fosti psd-isti care erau hoti iar acum sunt ingeri ca au devenit penelepre peste noapte? Iar kkatzii astia de peeeneeeliiisti in frunte cu kkanis sunt curati ca lacrima nu, pesedistii au comparat masti neconforme si alte materiale sanitare de 100 de ori mai scumpe in pandemie, nu? Tot pesedistii au indatorat tara pentru 100 de ani fara sa faca nimic? Hai sictir!

Adauga un comentariu