National

Gabriela Firea: „Eu vreau să mă vaccinez, dar nu înaintea unei persoane vulnerabile sau înaintea unei persoane vârstnice”

Publicat: 13 ian. 2021
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei

Gabriela Firea a declarat, miercuri seara, că își dorește să se vaccineze dar nu i se pare corect ca parlamentarii și membrii Guvernului să se vaccineze în etapa a doua, înainte de a fi vaccinate persoanele vulnerabile și vârstnicii.

Gabriela Firea a declarat, la Antena 3, că își dorește să se vaccineze, dar nu înaintea persoanelor vârstnice sau a celor cu boli cronice, vulnerabile.

„Eu vreau să mă vaccinez, dar nu înaintea unei persoane vulnerabile sau înaintea unei persoane vârstnice. Eu mi-aș dori de la Guvern să acopere cu prioritate persoanele care au cea mai mare nevoie în acest moment și pe urmă să treacă la Guvern și la Parlament. Nu mi s-ar părea normal să ne ia pe noi de la Parlament și alte instituții și să ne prioritizeze. Să încheiem vaccinarea pentru medici, pentru asistenți, pentru persoanele vârstnice, pentru cele cu boli cronice care nu au interdicția de a face vaccin și pe urmă mergem și la Parlament și la Guvern”, a spus Firea.

Despre campania pro-vaccinare, Firea a spus că este profesionistă.

„Am urmărit campaniile pro-vaccinare din Europa. Ele sunt extrem de empatice, extrem de sugestive. A veni doar și a afirma și a trimite la lupta aceasta niște medici – ei nu au nicio vină, sunt persoane remarcabile, sunt oameni deosebiți, dar nu poți lăsa tot greul pe aceste personalități din lumea medicală și pe tine, ca guvernare, să nu te intereseze”, a mai spus Firea.

Adauga un comentariu