Actualitate

Gabriela Firea explică de ce Guvernul nu crește salariile: „Cei din coaliția pierzătorilor se gândesc la marile companii!“

Publicat: 19 ian. 2021
Gabriela Firea vorbește la microfon
Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea explică marți, 19 ianuarie, pe pagina sa de Facebook de ce Guvernul nu crește salariile.

Gabriela Firea  îi acuză pe cei de la guvernare că nu doresc creșterea salariului minim pentru români, asta pentru că se gândesc în primul rând la marile companii care ar fi nevoite să dea salarii mai mari.

„Suntem ultima țară din spațiul nord-atlantic la creșterea salariului minim în 2021. Cei 2 lei/zi dați de Guvernului Cîțu sunt sub creșterile de prețuri cu 10-15% la legume, carne, pâine sau chiar cu 20-25% la energie. În UE și în SUA guvernele majorează semnificativ mai mult salariul minim pentru a preveni creșterea sărăciei și pentru a da încredere în economie.

– Creștere salariu minim în UE: Polonia + 8%, Bulgaria + 6,6%, Letonia + 16%, Lituania + 6%, Slovacia + 7,4%, Portugalia +5%, Spania + 5,2%, Cehia + 4,1%.

– SUA creșteri diferențiate între satetele federației, dar majorările variază între 5 și 9%

– În afara UE; Turcia + 22%

– Guvernul #DeDreaptaLaCiolan este principalul responsabil pentru scăderea nivelului de trai al populației, inclusiv prin această măsură care prevede o majorare sub rata creșterii prețurilor care afectează peste 1,2 milioane de oameni.

– Pandemia nu poate fi invocată în creșterea rușinoasă de doar 3% a salariului minim din România“, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Creșterea salariului minim aduce venituri suplimentare la buget“

Liderul social democrat a menționat că pentru companii, creșterea salariului minim reprezintă o condiție esențială pentru păstrarea forței de muncă, dar Guvernul nu înțelege acest lucru.

„Creșterea salariului minim aduce venituri suplimentare la buget – nu e o povară bugetară. Iar pentru companii, creșterea salariului minim reprezintă o condiție esențială pentru păstrarea forței de muncă.

– Salariul minim arată o diferența de viziune : noi ne gândim la oameni, în timp ce Coaliția pierzātorilor de dreapta se gândește în primul rând la corporațiile care nu vor să plătească mai mult angajaților.

– Suntem singurul partid care și-a asumat o creștere consistentă a salariului minim ca factor determinant al unei mai mari bunăstări.

În viziunea PSD, salariul minim ar trebui să crească cu 57% până în 2024, iar în acest an ar fi trebui să fie majorat de la 2230 de lei la 2460 de lei, adică plus 10%!”, mai scrie Gabriela Fire ape pagina e I de Facebook.

Bogdan Hossu: „În campanie au promis, acum au uitat sau au eliminat!“

Sindicaliştii au protestat în ultimele zile, cerându-i preşedintelui Klaus Iohannis să medieze conflictul dintre partide, Parlament şi sindicalişti.

„Suntem la Administraţia Prezidenţială să cerem ca preşedintele să aplice prerogativele constituţionale, de mediere a unui conflict social dintre sindicate şi Guvern şi Parlament. Sigur că se putea mări salariul minim cu mai mult de 41 de lei, pentru că salariul minim înseamnă venituri suplimentare la bugetul de stat”, a declarat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

Protest la Cotroceni: „Ne deranjează minciuna cu care suntem confruntaţi“

Liderul Cartel Alfa a adăugat că în campania electorală toate partidele care fac acum coaliţia de guvernare au promis un lucru şi acum constată că în programul de guvernare au fost uitate toate promisiunile şi eliminate din structura respectivă.

„Ne deranjează minciuna cu care suntem confruntaţi, pentru că în campania electorală toate partidele care fac acum coaliţia de guvernare au promis un lucru şi constatăm că în programul de guvernare au fost uitate toate promisiunile şi eliminate din structura respectivă. Ori că vorbim de salariul minim, ori de cadrul legislativ fiscal legat de forţa de muncă“, a menționat Bogdan Hossu.

Adauga un comentariu