Actualitate

Gabriela Firea îl face mincinos pe Ludovic Orban: Minciuna Guvernamentală are picioare scurte

Publicat: 05 aug. 2020
Gabriela Firea
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei îi răspunde premierului Ludovic Orban în subiectul măștilor. Gabriela Firea s-a arătat deranjată de faptul că Ludovic Orban a spus că o firmă apropiată de Primăria Capitalei blochează cumpărarea măștilor. În acest sens Firea a publicat acordul cadru încheiat de autorități.

Gabriela Firea îl face mincinos pe Ludovic Orban, după ce acesta acuza interese în achiziţia de măşti

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Gabriela Firea îl acuza de minciună pe Ludovic Orban. Aceasta explică faptul că premierul PNL a început o campanie de dezinformare. În continuarea postarii, primarul General oferă şi cei 5 paşi prin care premierul Ludovic Orban a început întreaga campanie de dezinformare

„Minciuna guvernamentală are picioare scurte! Iată definiţia incompetenţei şi a dezinformării cu sânge rece, în 5 paşi :

Pasul 1 : Duminică, 2 august, premierul se plânge la TV ca licitaţia pentru achiziţia a 115 milioane de măşti de protecţie, pe care trebuie să le distribuie persoanelor defavorizate, este blocată de o firmă “abonată la contracte cu Primăria Capitalei”

Pasul 2 : Luni, 3 august, premierul repeta minciuna, apăsat, fără să clipească, insistând că licitaţia pentru măşti este blocată de apropiaţi ai Primarului general

Pasul 3 : Marţi, 4 august, apare în presa contractul buclucaş, încheiat de Ministerul Sănătăţii cu 14 firme (fiind un acord cadru pe 3 luni, care va fi urmat de contracte subsecvente) şi în care fiecare firmă se angajează să aducă un număr de măşti, câteva milioane fiecare.

Firmele aduc preponderent marfa din China şi Turcia! Tari despre care PNL afirma obsesiv că au marfă “de proastă calitate”.

Pasul 4 – studiem contractul (îl puteţi citi mai jos). Ce observăm?Stupoare! În prima zi în care premierul acuza blocaje ale licitaţiei, în dorinţa de a ascunde propria incompetenţă, contractul cu pricina avea deja viză de CFP – Control financiar preventiv, cu data de vineri, 31 iulie, chiar în interiorul Ministerului Sănătăţii! Cu două zile înainte ca premierul să iasă public cu minciuna ca cineva, şi nu oricine şi oricum, ci eventual la îndemnul meu, vrea să-l şicaneze şi, mai grav, să facă rău cetăţenilor!!

Pasul 5 – luni, 3 august, când premierul repeta declaraţia mincinoasă făcută cu o seară înainte la televizor, împroşcând cu acuze, contractul era deja semnat de către directorii din Ministerul sănătăţii, un secretar de stat în numele ministrului şi reprezentanţii celor 14 firme care vor livra măşti.” arata Gabriela Firea în postarea publicată pe Facebook.

Gabriela Firea considera că măştile ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului

În continuarea postarii, Gabriela Firea considera că Guvernul ar fi trebuit să primească măştile de protecţie în depozite încă din prima zi de când contractul a fost semnat. Primarul General sublineaza faptul că acest lucru nu s-a întâmplat până acum şi că aşteaptă cu nerăbdare minciunile pe care Ludovic Orban le va găsi de această dată. În altă ordine de idei, primarul se întreabă pe cine va găsi, de data aceasta, ca ţap ispăşitor:

” Aveţi toate informaţiile subliniate mai jos.

Stupoare! Mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând cu prima zi de la semnarea contractului, adică IERI, 4 august!! Presupunându-se că firmele care au fost selectate au marfă pe stoc!

Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum!

Să vedem ce minciuni va mai inventa premierul, când va fi întrebat de ce nu a fost livrata marfa la timp, conform contractului?

Ce ţap ispăşitor va mai găsi?

Pe cine va mai arunca anatema?

Pe cine va mai arăta cu degentul, ca să-şi acopere incompetenta?

Aşteptam cu interes scuze în faţa tuturor romanilor pentru dezinformările transmise!

Pentru mine nu aştept nimic, nici măcar scuze!

Important este că adevărul a ieşit la suprafaţă!”, a precizat pe Facebook Gabriela Firea.

Adauga un comentariu