Actualitate

Gabriela Firea își recunoaște înfrângerea: „Dacă aș fi câștigat încă un mandat, mi-ar fi fost aproape imposibil să-l exercit” – VIDEO

Publicat: 28 sept. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea, reacție explozivă după declarația lui Florin Cîțu: „E de râs. Nu a găsit absolut nimic.”

Gabriela Firea a făcut, luni, un bilanț al activității sale la Primăria Generală după ce a pierdut, duminică, în fața lui Nicușor Dan, competiția pentru un nou mandat.

„E ultima mea intervenție în calitate de Primar General. Am predat totul ca să las lucrurile în ordine. Nu am ce să-mi reproșez, decât poate că am vrut să fac prea multe dintr-odată. Cu toată suferința de moment, e mai bine că se întâmplă așa. Dacă aș fi primit al doilea mandat de la bucureșteni, nu aș fi avut susținere în CGMB, întrucât partidele de dreapta dețin majoritatea mandatelor iar proiectele ar fi fost imposibil de realizat” a estimat ea, într-o declarație transmisă live, pe Facebook.

„Las în urmă proiecte de un miliard de euro, bani europeni, care trebuie doar atrași”, a spus Firea.

Firea a explicat și motivele pentru care, în opinia sa, a pierdut Primăria Generală:

„Dreapta s-a unit, au susținut un singur candidat. Centrul-stânga nu s-a coagulat, am fost dezbinați … Oameni care ar fi putut să pună umărul au făcut tot ce a ținut de ei să mă lovească, cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepți mai ușor critici, când cei din familia ta politică te lovesc pe la spate e mai dureros.”

Ea nu a dat detalii precise legat de ce va face în continuare:

„Pe mine Dumnezeu m-a înzestrat cu puterea de a trece peste momentele grele. Voi fi vocea oamenilor. Nu știu ce decizie voi lua și încolo mă voi îndrepta. Întreaga mea energie va fi ca dumneavosstră să vă fie puțin mai bine. Am venit în politică doar pentru a munci și cred că acest lucru îl recunosc și adversarii mei”. a concluzionat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Poate e mai bine așa. Dacă aș fi câștigat, era imposibil să-mi duc mandatul fără majoritate

Gabriela Firea a declarat luni că poate este mai bine că nu a câștigat alegerile pentru că ar fi fost „imposibil” să-şi exercite mandatul cu o majoritate ostilă PNL-USR-PLUS în Consiliul Genereal.

„În Consiliul General, majoritatea va fi asigurată de PNL, USR și PLUS, au mai mult decât majoritatea simplă. Până la urmă, cu toată suferinţa de moment, poate e mai bine că se întâmplă lucrurile aşa. Dacă primeam al doilea mandat era aproape imposibil de realizat pentru că nu aveam susţinere în CGMB şi orice proiect ar fi fost blocat. Tot ce am realizat în aesti 4 ani s-a bazat pe majorităţi PSD-ALDE, iar în anumite chestiuni punctuale am mai primit voturi de la PNL și PMPM. Nu am ce să îmi reproşez decât că poate am vrut să fac prea multe dintr-o dată. Am început prea mai multe fronturi, asta e un reproş”, a declarat Gabriela Firea.

Adauga un comentariu