National

Gabriela Firea, mesaj dur după conferința de presă susținută de Klaus Iohannis

Publicat: 07 oct. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea a reacționat, pe Facebook, după ce președintele Klaus Iohannis a ezitat să dea un răspuns clar cu privire la populația Bucureștiului.

„Întrebare la Cotroceni : ce populație are Bucureștiul?

Răspuns : Nu vă pot răspunde pe loc. Dați-mi voie să mă documentez. Vă transmit răspunsul în scris.

Am repetat în nenumărate rânduri, chiar obsesiv, că în Capitală trăiesc aproape 4 milioane de locuitori. Cu buletin de București sau fără. Cifră calculată de organismele internaționale care au realizat evaluări și analize privind aspectele demografice și socio-economice.

Recensamântul din 2011 scotea la lumină un numar de 2 milioane 200 mii de locuitori. Cifra este depășită, de ani de zile!

De aceea, și restricțiile sau măsurile luate in Capitală trebuie să țină cont de numărul de infectări Sars-Cov 2 la numărul REAL de locuitori, nu la o statistică antică!

Omenirea se mișcă, evoluează, numai noi parcă suntem condamnați să rămânem încremeniți cu birocrații de la DSP-uri și Ministerul Sănătății care nu știu pe ce lume trăiesc, la 8 luni de la declanșarea “gripei ușoare”.

Testare masivă pentru izolare NU vor să facă, așa cum se procedează în lumea civilizată! În schimb, impun restricții pe bandă rulantă, îngropând economia!

#GropariiEconomiei

#GuvernulResponsabilDeSomaj”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Klaus Iohannis, despre neputința întoarcerii la normalitate: „Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare dintre noi de făcut o alegere”

Miercuri, 7 octombrie 2020, președintele României, Klaus Iohannis a oferit cetățenilor acestei țări două varinte, în prezentul context epidemiologic: fie mergem pe drumul creșterii alarmante de cazuri și riscăm supraaglomerarea spitalelor sau fie alegem viața socială și economia funcțională, dar cu unele restricții.

„Este o luptă nu doar a sistemului medical, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate. Am spus-o în nenumărate rânduri și am s-o repet cât timp va fi necesar: oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite reîntoarcerea la normalitate pe care am avut-o înainte de izbucnirea pandemiei.

Și cu cât crește numărul de bolnavi și de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus cu atât ne îndepărtăm și mai mult de acest moment îndelung așteptat. Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare dintre noi de făcut o alegere fundamentală pentru viitorul nostru, pentru sănătatea noastră și a celor dragi.

Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri și la supraaglomerarea spitalelor? Este un drum la capătul căruia ne așteaptă multă suferință și pierderi incomensurabile. Sau alegem să avem și viață socială și economie funcțională? Putem, dacă dăm dovadă de responsabilitate și se respectăm cu strictețe regulile”, a spus Klaus Iohannis, în declarația de presă făcută miercuri seară.

Șeful statului a afirmat că restricțiile sunt inevitabile: „Cu cât mai repede sunt introduse și respectate restricțiile, cu atât mai rapid își produc efectele”.

Klaus Iohannis, despre neputința întoarcerii la normalitate: „Ne aflăm din nou într-un punct critic și avem fiecare dintre noi de făcut o alegere”

Președintele României imploră la un efort colectiv din partea cetățenilor, pentru a câștiga în lupta împotriva noului coronavirus.

„Lunile care vor urma nu vor fi deloc ușoare, dar sunt convins că vor acționa cu același devotament. Vreau să-i asigur pe medici că sunt alături de ei și împreună vom face față acestei crize. Este o luptă nu doar a sistemului medicului, este o luptă în care avem cu toții o mare responsabilitate.

„Oricâte măsuri ar implementa autoritățile, ele își pierd din eficiență dacă unii dintre semenii noștri refuză să participe la acest efort colectiv. Depinde de conștiința fiecăruia dintre noi dacă vom câștiga această bătălie fără precedent”, a conchis Iohannis.

Adauga un comentariu