Actualitate

Gabriela Firea: „Românii nu vor să fie deinformați, manipulați”

Publicat: 21 iul. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Aceasta consideră că membrii Executivului încearcă să mute vina eșecului gestionării crizei de coronavirus din România pe „umerii” cetățenilor. Gabriela Firea a afirmat că, românii au demonstrat în perioada stării de urgență că sunt responsabili și faptul că aceștia încep să ignore anumite recomandări ale autorităților este din cauza faptului că s-a încercat constant manipularea și dezinformarea acestora.

„Am citit printre rânduri ceea ce vor guvernanții noștri să ne transmită: ei ne spun că în alte țări această strategie a funcționat pentru că oamenii sunt mai civilizați. În diferite emisiuni, oamenii guvernului au declarat că europenii sunt civilizați și că românii sunt necivilizați. Eu nu cred că este corect ceea ce se transmite. Eu cred că românii înțeleg foarte bine situația în care ne aflăm.

Am văzut cu toții cât de bine au reacționat pe perioada stării de urgență, doar că românii nu vor să fie deinformați, manipulați.

Văd și ei cum, din păcate, autortățile se încurcă în cifre, Ministerul Sănătății dă niște cifre, CGS-ul dă alte cifre, inclusiv miniștrii au ieșit alaltăieri cu declarații diferite în ceea ce privește numărul de teste, de infectări, de paturi ATI și atunci populația simte că ceva nu este în regulă. Nu sunt de acord cu această teorie care ne este transmisă de la nivel guvernamental că ceilalți europeni sunt mai civilizați și mai educați și de aceea nu trebuie să fie amenințați cu dosare penale sau cu amenzi, sau nu trebuie să fie jigniți în apariții televizate, pentru că ei înțeleg de la sine și români sunt opusul acestor europeni, care ascultă de reguli.

Eu cred că am dovedit cu toții ca popor că știm ce înseamnă o astfel de situație, chiar dacă nimănui nu i-a fost bine. Am dovedit ca popor că suntem adaptabili și știm să respectăm regulile. Guvernul trebuia să-și ia în plimul rând ca partener cetățeanul și să-i explice pe toate căile, prin comunicatori foarte buni, sinceri, credibili. Prin această metodă prin care doar îi jignim și amenințăm pe români obținem doar contrariul la ceea ce se dorește”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunțat că au fost achiziționate cinci noi aparate Real Time PCR

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a reușit să achiziționeze încă cinci aparate pentru testare Real Time PCR. Aceasta își menține afirmația conform căreia, prin testarea masivă și izolarea virusul se va putea trece cu bine peste această pandemie de SARS-CoV-2.

„Infecţia virală SARS-CoV-2 se tratează cu medicamente, dacă sunt simptome, iar pandemia se depăşeşte cu o bună organizare şi gestionare judicioasă a resurselor. Ameninţările, jignirile, dezinformările, frică indusă, panica răspândită nu ţin loc de implicare fermă şi eficientă.
În acest context, azi am decis să achiziţionăm încă 5 aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiza, pentru spitalele : Victor Babeş, Colentina, Carol Davila.

Aceste aparate de testare se adăugă celor 5 cumpărate în lună martie.

Este nevoie să testăm masiv şi să izolăm virusul.

Nu să ţinem pe toată lumea în casă sau cu restricţii drastice.

În plus, deschidem secţia exterioară a Spitalului Victor Babeş, din zona Pipera, pentru pacienţii cu forme uşoare, care vor dori sau necesită internare.

Din cele 500 de locuri disponibile în structura modulara construită, pregătim primele 100 de paturi, cât ne-a solicitat conducerea spiralului.

Condiţiile medicale şi de confort vor fi la nivelul unui spital modern : medici şi asistenţi bine pregătiţi, aparatura, tratamente, menu zilnic adecvat, bai proprii saloanelor cu 1 sau 2 paturi, tv, aer condiţionat, wi-fi.

Să sperăm că DSP nu inventează vreun motiv să nu ne dea avizul. După care ministrul sănătăţii să plângă la televizor că nu mai sunt paturi libere în spitale!!

În plus, chiar dacă Spitalul Colentina se pregăteşte să se redeschidă pentru pacienţii cronici din întreaga ţară, păstrăm, deocamdată, o zonă pentru pacienţii covid, inclusiv 6 paturi AŢI în plus faţă de cele 14 ocupate acum.

Şi la Carol Davila avem pregătite 10 paturi de AŢI, pentru pacienţii cu afecţiuni nefrologice plus covid.

Trebuie să învăţăm să trăim cât de cât normal cu acest virus.

Trebuie să dotăm spitalele şi să-i protejăm pe medici.

Dimensionarea corectă a resurselor este cheia reuşitei.

Să aveţi multă sănătate! Să nu fie nevoie de spitale.

Dar, dacă apare totuşi o problemă, să ştiţi că vă puteţi baza pe noi! Suntem aici”, a declarat Gabriela Firea.

Adauga un comentariu