Actualitate

Gabriela Firea s-a întors în politică, după ce și-a dat demisia în urma scandalului „azilelor groazei”

Publicat: 06 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Firea s-a întors în politică după ce și-a dat demisia în urma scandalului azilelor groazei
Gabriela Firea revine în politică, după ce s-a autosuspendat din funcțiile de conducere

Gabriela Firea revine în politică. Fostul ministru al Familiei și-a reluat funcțiile în Partidul Social Democrat, din care și-a dat demisia în urma scandalului „azilelor groazei”. La acel moment, fostul primar al Capitalei a plecat și din Guvernul României.

Se pare că, potrivit unor surse, luni, 6 noiembrie 2023, în cadrul ședinței conducerii PSD, liderii partidului „au luat act” că i-a expirat autosuspendarea.

Gabriela Firea revine în politică, după ce-a demisionat din funcțiile de conducere

Vă aducem aminte faptul că în luna iulie, Gabriela Firea a făcut public anunțul privind demisia sa din funcția de ministru al Familiei în urma scandalului „azilelor groazei” și a afirmat, de asemenea, că se suspendă de la conducerea PSD București și din BPN al Partidului Social Democrat.

„E o autosuspendare, a fost propria mea voință pentru că am vrut să protejez imaginea premierului, a guvernului și a PSD. Mi-am dorit să protejez imaginea premierului proaspăt intrat în mandat. E un scandal pentru ca Gabriela Firea să nu candideze la Primăria București”, declara la momentul respectiv Gabriela Firea.

Demisia sa din funcțiile de conducere din partid ar fi expirat în luna octombrie, motiv pentru care, luni, liderii partidului au luat act de revenirea Gabrielei Firea în conducerea partidului.

”Fiecare ne ducem crucea! De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez. Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea ocupă funcția de prim-vicepreședinte al PSD și președinte al filialei București.

De asemenea, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Firea este în continuare candidatul PSD pentru primăria Capitalei.

„În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei.

Adauga un comentariu