Sport

Gabriela Ruse – Jasmine Paolini 1-6, 6-3, 6-4. Primul punct pentru România în duelul cu Italia

Publicat: 17 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gabriela Ruse - Jasmine Paolini 1-6 6-3 6-4. Primul punct pentru România în duelul cu Italia
Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) a adus primul punct pentru România în duelul cu Italia din barajul Grupei Mondiale de la Billie Jean King Cup

Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) a adus primul punct pentru România în duelul cu Italia din barajul Grupei Mondiale de la Billie Jean King Cup. Românca a învins-o pe Jasmine Paolini (25 de ani, 104 WTA), scor 1-6, 6-3, 6-4. În acest moment, Italia are 2-1 la general. Urmează meciul dintre Mihaela Buzărnescu și Elisabetta Cocciaretto.

Gabriela Ruse, jucătoarea aleasă să reprezinte România în primul meci al zilei, nu a dezamăgit. Gabriela a fost luată prin surprindere de italianca Jasmine Paolini în primul set, pe care l-a cedat cu 1-6, dar începând cu al doilea act totul s-a schimbat. Sportiva din România și-a îmbunătățit jocul atât la serviciu cât și la retur și a dus scorul rapid la 5-1, moment în care a cedat două game-uri. Totuși, nu a cedat psihic și a dus meciul în decisiv cu a patra ei minge de set.

Gabriela Ruse a continuat să joace cu foarte multă încredere și în decisiv și a început setul cu un break! Procentajele de reușită i-au crescut atât la serviciu cât și la retur, iar până la 4-1, Paolini nu a găsit răspunsul la loviturile româncei.

Atunci a reușit un break, apoi a salvat o minge de meci și s-a apropiat la un singur game de Gabriela, dar românca a trecut peste momentele încărcate de tensiune și a trecut game-ul decisiv în dreptul său.

Victoria Gabrielei face ca România să păstreze șanse de victorie cu Italia, al doilea meci de simplu al zilei, între Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 173 WTA) și Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, 111 WTA), urmând a fi decisiv.

Ce a declarat Gabriela Ruse după meci

Acesta este al treilea meci cu Jasmine, am mai jucat și pe zgură cu ea. Meciurile de Fed Cup sunt cu totul altceva, nu poți să le compari cu nimic. Sigur, știam cum joacă, la ce să mă aștept, dar totul ținea de mine. Eu fac punctele peste tot. Eu le greșesc, eu le câștig. Cred că totul ținea de interiorul meu, eram foarte emoționată la început, apoi ușor-ușor am început să fiu mai relaxată, să văd mai bine terenul și să înțeleg ce trebuie să fac.

E 1-2 acum, va intra Miki, sperăm la o victorie. O să fim alături de ea, orice se va întâmpla noi suntem o echipă. Ne dorim ca cei de acasă să ne susțină în continuare și să producem surpriza. E deja a doua oară când vin la Cluj, dacă nu câștig de data asta nu mă întorc a treia oară.

Adauga un comentariu