Titlurile zilei

Gafa care era să o transforme într-o criminală! O bunică din Iași a fost la un pas de a-și omorî trei nepoate după ce le-a spălat cu insecticid pentru oi. A avut o scuză: era prea beată să realizeze ce face – FOTO/ VIDEO

Publicat: 07 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Gafa care era să o transforme într-o criminală O bunică din Iași a fost la un pas de a-și omorî trei nepoate după ce le-a spălat cu insecticid pentru oi. A avut o scuză era prea beată să realizeze ce face - FOTO VIDEO
Trei minore din județul Iași au ajuns la spital în secția de toxicologie după ce bunica le-a spălat cu o substanță de uz veterinar

Sâmbătă, 5 iunie 2021, trei minore au ajuns la spital cu intoxicație, după ce bunica acestora le-a spălat cu o substanță toxică de uz veterinar. Evenimentul s-a produs în localitatea Jigoreni din Țibănești, județul Iași. Din fericire, toți copiii sunt în stare bună după ce au fost preluați de un echipaj mobil de terapie intensivă și transportați de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, Iași. Părinții celor trei fete sunt despărțiți, iar acestea se aflau în vizită la bunică. Silvica Grigorescu, bunica fetelor, se apără și spune că substanța a fost cumpărată de la farmacie și că nu le-a făcut niciun rău, însă femeia s-a ales cu dosar penal

Trei fete din localitatea Jigoreni, comuna Țibănești, Iași au ajuns la spital după ce bunica acestora le-a spălat cu o substanță toxică, de uz veterinar. Cele trei minore, de 6, 9 și 11 se ani, se aflau în vizită la bunica lor, Silvica Grigorescu, moment în care bătrâna a vrut să le spele pe păr, deoarece acestea aveau păduchi. Din nefericire, substanța folosită nu era una adecvată și acestea au ajuns la spital cu intoxicație. Părinții fetelor sunt divorțați, tatăl locuiește în aceeași localitate cu ele, iar mama este plecată în Germania cu un alt bărbat. Bunica fetelor se afla în stare de ebrietate și se apără spunând că substanța cumpărată era de la farmacie și nu a făcut niciun rău celor mici.

„Nu e adevărat, nu e nimic adevărat! Ce s-a întâmplat? Am un băiat handicapat și prost! Vă spun foarte clar. Au venit nepoatele mele la mine și le-am dat cu soluție, nu sunt intoxicate! Au venit, le-am dat pe cap de păduchi și nu are niciuna nimic. Le-am dat cu otravă de asta de păduchi de la farmacie. Nu am luat nimic pentru oi, eu nu am oi. Am fost la farmacie și am luat de păduchi. Lăsați-mă, că nu s-a întâmplat nimic! Băiatul a sunat la ambulanță, dar el a făcut pușcărie și are o ciudă, că de ce stau fetele la mine. Mama lor e plecată în Germania. Au stat de vineri până sâmbătă la mine, nu s-a întâmplat nimic și duminică seară le duc acasă la ele la Văleni”, a spus Silvica Grigorescu, bunica fetelor intoxicate.

Cele trei fete sunt surori vitrege și locuiesc la una dintre bunici

Povestea familiei din care provin cele trei minore este încurcată. Vecinii spun că cele trei fete sunt surori vitrege, deoarece fata cea mare, de 11 ani, este făcută cu băiatul Silvicăi, bunica care le-a intoxicat pe fete, iar celelalte două, de 6 și 9 ani, sunt făcute cu un alt bărbat. Cele trei fete locuiesc la bunica de pe mamă, în satul Văleni din aceeași comună, Țibănești. Potrivit vecinilor, mama minorelor este plecată în străinătate cu un alt bărbat. Starea copilelor este bună și rămân internate în secția de toxicologie a Spitalului de Copii „Sf. Maria” pentru mai multe investigații. Din fericire, fetele au scăpat ca prin minune.

„În cursul zilei de sâmbătă, 5 iunie 2021, la Spitalul de Copii «Sf. Maria» din Iași s-au internat trei copii în vârstă de 6, 9 și 11 ani cu intoxicație cu o substanță, cipermetrină, de uz veterinar, pentru decontaminarea căpușelor și a altor insecte. Starea celor trei fete este bună, sunt stabile hemodinamic și respirator. Nu au necesitat internare în terapie intensivă, sunt manageriate pe secția de toxicologie cu o stare ameliorată, astăzi (6 iunie 2021), față de ziua când au ajuns la noi. Cu siguranță, vor rămâne internate pentru repetarea analizelor paraclinice, dar având în vedere că evoluția a fost bună după tratamentul instituit prompt. Sperăm să nu fie necesare alte intervenții asupra copiilor”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Recomandările medicilor în cazul în care un copil suferă o intoxicație

Medicii recomandă părinților să fie mai atenți, iar în cazul în care substanța folosită este toxică și copiii se simt rău, să apeleze de urgență la numărul unic 112.

„Cel mai important este să apeleze serviciul 112, deoarece în funcție de substanța folosită, de modul de aplicare, intern sau extern, există anumite protocoale care trebuie urmate, iar medicii și operatorii din 112 îi pot sfătui cel mai bine care să fie conduita de urgență. În general, pentru aplicațiile externe, deocontaminarea cu apă este foarte importantă, dar având în vedere că vorbim despre substanțe toxice, a căror absorție nu o cunoaștem la oameni și în special la copii, cel mai recomandat este să apeleze la numărul unic de urgență 112. Complicații pot apărea în cazul unei digestii, în cazul în care copilul înghite și atunci lucrurile sunt mai complicate”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași.

Pe numele Silvicăi Grigorescu, bunica celor trei minore intoxicate, a fost deschis dosar penal.

„Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 de către tatăl a trei minore, despre faptul că bunica le-ar fi spălat cu o soluție cel mai probabil toxică pentru a le elimina păduchii. Acestea au fost transportate la spital având nevoie de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și vor fi luate măsurile legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iași.

În edițiile anterioare, reporterii „BZI” au prezentat și cazul unui băiat de 7 ani din Iași, care s-a intoxicat cu mătrăgună și a fost salvat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași.

Adauga un comentariu