Economic Local

GAL-urile din Iasi au finantat proiecte de succes de milioane de euro

Publicat: 27 feb. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
GAL-urile din Iasi au finantat proiecte de succes de milioane de euro
1

@ GAL-urile (grupuri de actiune locala) din judetul Iasi au pus la dispozitia iesenilor interesati fonduri nerambursabile pentru investitii in domeniul agricol si non agricol

Iesenii au accesat toate sumele disponibile in cadrul celor 12 GAL-uri din judet. Numai in ultimii doi ani, prin intermediul Grupurilor de Actiune Locala, au fost finantate 225 de proiecte in valoare de 13 milioane de euro.

Inca de la lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor, in cadrul GAL-ului Iasi Sud-Vest au fost depuse 36 de proiecte din care au fost selectate spre finantare 28 de proiecte.

Valoarea totala a proiectelor este 3.265.726 euro, sume ce includ alocarea nerambursabila si contributia proprie la cheltuielile eligibile dar si contributia proprie la cheltuielile neeligibile. Din aceasta suma beneficiarii au primit toti banii disponibili in cadrul masurilor de finantare, fiind vorba de 1,8 milioane de euro.

Cei 28 de beneficiari ai fondurilor europene disponibile in cadrul GAL-ului au semnat deja contractele de finantare, iar 10 dintre proiecte au fost finalizate. Mare parte din sumele primite au fost utilizate pentru achizitii de utilaje agricole.

In cadrul GAL-ului Colinele Iasilor au fost depuse 73 de proiecte din anul 2014 pana in prezent, iar 41 dintre acestea au fost selectate pentru a primi finantarea. Valoarea acestor proiecte este de 2,2 milioane de euro. Din suma totala a proiectelor finantate au fost efectuate plati in valoare de aproape 800.000 de euro.

Citeste si: Iesenii au primit 6 milioane de euro prin intermediul GAL-urilor

GAL-urile sunt parteneriate de tip public-privat, cu rol important în mediul rural, contribuind la dezvoltarea zonei de pe raza teritoriului de activitate (mai multe comune grupate), având propriile bugete de finantare a proiectelor.

Cele 12 GAL-uri din Iasi sunt GAL Codrii Pascanilor, GAL Iasi Sud-Vest, GAL Siret-Moldova, GAL Microregiunea Belcesti-Focuri, GAL Stejarul, GAL Stejarii Argintii, GAL Colinele Iasilor, GAL Valea Prutului, GAL Poiana Vladicai, GAL Stefan cel Mare, GAL Dealurile Bohotinului.

Adauga un comentariu