O nouă gală legată de promovarea Regiunii de Nord-Est a avut loc zilele trecute la Palatul Culturii din Iași. Astfel, Gala Descoperă Nord-Est a reunit zeci de persoane interesate de promovarea proiectelor regiunii. A fost vorba de un eveniment organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Centrul Europe Direct Nord-Est, din cadrul Centrului Regional de Studii Nord-Est și în parteneriat cu S.C. Cotnari S.A., Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Asociația Culturală Euro-Est Alternativ. Evenimentul, ajuns la cea de-a patra ediție anul acesta, este dedicat dezvoltării Regiunii de Nord-Est a României ca destinație turistică de excelență, prin consolidarea colaborării diferitelor paliere de factori interesați, din sfera publică și privată.
„Din dorința de a oferi recunoașterea cuvenită actorilor regionali care, prin activitatea desfășurată, își aduc aportul la dezvoltarea turistică a nord-estului României, evenimentul a prilejuit gala de premiere a autorităților, organizațiilor și companiilor care promovează turismul și care au derulat proiecte de succes în anul 2019. Au fost acordate 16 trofee atât autorităților care au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea turismului, cât și actorilor privați cu contribuții notabile la noi direcții de promovare regională”, a arătat Vasile Asandei, directorul ADRNE.
Premii importante în regiune
Cei de la ADRNE au premiat Primăria municipiului Iași, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Neamț, Aeroportul Internațional Iași. Au mai fost premiați și cei de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău – un proiect al Consiliului Județean Bacău. Au mai primit premii WISE Travel, TVR Iași pentru emisiunea „DescriptioMoldavie”, Asociația de Promovare a Văii Șomuzului, Asociația pentru Promovarea Turismului Bucovina, Asociația Ținutul Zimbrului, Asociația Valea Ozanei. Au fost premiate și Asociația Montpesa, Asociația Țara Dornelor, Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani, dar și Revista Turism Life.
„La loc de cinste în cadrul Galei s-a aflat expoziția de gastronomie moldovenească, ca element de patrimoniu cultural extrem de important pentru turism. Expoziția s-a axat pe bucătăria tradițională pe de o parte, și pe gastronomia profesionistă. În încheierea acestei ediții, a avut loc un spectacol cu momente artistice reprezentative, ilustrând tradiții, obiceiuri și valori autentice naționale. Spectacolul a fost oferit de Ansamblul «Floricica de la Munte» al Centrului pentru Cultură și Arte Neamț și de Ansamblul «Străjerii» din Dolhești Suceava”, au mai arătat organizatorii.