Culinar

Găluște de griș pufoase. Rețeta tradițională a bunicii pentru o supă delicioasă

Publicat: 01 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Găluște de griș pufoase. Rețeta tradițională a bunicii pentru o supă delicioasă
Găluștele de griș pufoase sunt ușor de făcut și ne vor ajuta să obținem o supă delicioasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște găluște de griș pufoase pentru un preparat culinar reușit. Supa de găluște este gustoasă și pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul va fi garantat și vom aduce la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei. Iată rețeta tradițională a bunicii pentru o supă delicioasă.

Găluște de griș pufoase

Supa de găluște este gustoasă, ușor de făcut și pe placul multora dintre noi. Pentru a obține la final un preparat culinar savuros, este important să știm cum să facem niște găluște de griș pufoase. Gospodinele folosesc câteva trucuri pentru ca acestea să nu se fărâme și să aibă o consistență fină.

Pentru a pregăti cele mai bune găluște pentru supă vom avea nevoie de 1 cană de lapte, 5 linguri de unt moale, 1 cană de griș, 2 ouă, sare și 1 praf de nucșoară.

Se pune laptele la fiert într-o cratiță, iar când începe să clocotească se adaugă untul și se amestecă ușor până când se topește. După aceea se pune grișul în lapte și se amestecă foarte bine până când obținem o compoziție omogenă.

Se bat ouăle într-un bol până devin spumoase, apoi se adaugă în compoziția de griș împreună cu sarea și praful de nucșoară. Când este gata, se ia compoziția de găluște de pe foc și se lasă la răcit. Se modelează amestecul de griș în forme de bile potrivite. După aceea, se fierb găluștele în apă cu sare și nu direct în supă pentru ca acestea să nu se împrăștie și să se fărâme. Cu siguranță vom obține niște găluște de griș pufoase, numai bune de pus în delicioasa supă.

Pe lângă acest deliciu, gospodinele mai pregătesc și un piept de pui la cuptor cu smântână. Acesta este gustos, ușor de făcut și ideal la mesele festive alături de alte bucate alese. Pe placul multora dintre noi este și ciorba de varză murată, dulce-acrișoară și aromată.

Cum să pregătești o supă de găluște delicioasă

Supa de găluște este o mâncare gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut. Pentru prepararea acestui deliciu vom avea nevoie de 1 kg de carne de pasăre din care se vor folosi aripile, spatele, gâtul, inima și pipota, 5 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de păstârnac, 1 rădăcină de țelină, 2 cepe, sare și piper după gust.

Se pune carnea tăiată la fiert în apă cu sare. După aceea se adaugă o ceapă întreagă. Se toacă morcovul, iar restul legumelor se pun întregi în oala cu carne la fiert. La final se adaugă sare și piper.

Când este gata, se ia supa de pe foc și se scot toate bucățile de carne și legumele. Se strecoară supa și se pune într-o oală curată. Morcovul și carnea se pun în această oală, iar la final se adaugă găluștele pregătite anterior și fierte separat. În supă se pune la final pătrunjel verde tocat mărunt. Cu siguranță ne vom încânta papilele gustative cu o supă de găluște gustoasă și aromată.

Găluștele de griș pufoase sunt ușor de făcut și ne vor ajuta să obținem o supă delicioasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu