Magazin

Geaca – cel mai bun prieten al rockerului

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Geaca - cel mai bun prieten al rockerului

Geaca moto a fost creata in 1928 de la Iving Scott. Dupa un sfert de secol, Marlon Brando a facut din aceasta un simbol al libertatii, al rebeliunii si al miscarii rock. Iar astazi, aproape 100 de ani mai tarziu, geaca moto din piele continua sa fie cel mai bun prieten al rockerilor.

Geaca moto a fost creata in 1928 de la Iving Scott. Dupa un sfert de secol, Marlon Brando a facut din aceasta un simbol al libertatii, al rebeliunii si al miscarii rock. Iar astazi, aproape 100 de ani mai tarziu, geaca moto din piele continua sa fie cel mai bun prieten al rockerilor.

Probabil visati de mult sa deveniti un rocker. Nu trebuie decat sa gasiti o geca din piele potrivita si sunteti gata pentru a spune lumii: „Hei, sunt un adevarat rebel”. Singurul lucru care poate sa va ingrijoreze este faptul ca nu sunteti complet sigur cum sa alegeti o geaca moto din piele potrivita.

6 sfaturi cand alegeti o geaca moto pentru rockeri

  • Material

Principalul material folosit in realizarea acestui tip de echipament moto este pielea naturala. Acest material este foarte rezistent, durabil si asigureaza un confort foarte bun motociclistului.

Pentru a fi siguri ca veti cumpara o geca din piele foarte durabila, profesionistii de la LinsonMoto.ro va sfatuiesc sa acordati o atenti speciala grosimii pielii. Gecile din piele de calitate sunt realizate din piele groasa si de calitate cu o grosime de aproximativ 1,4mm. Grosimea este foarte importanta, deoarece poate proteja corpul de abraziune si vatamare in caz de accident.

  • Protectie de apa si de vant

Pielea este un material natural si daca nu este tratata corect, va scurge multa apa. Din fericire, producatorii au dezvoltat tehnici de tratare a pieleii pentru a reduce considerabil permeabilitatea apei. Din pacate, inca nu exista o geaca moto din piele naturala, care sa fie 100% impermeabila si acesta este unul dintre dezavantajele acestui tip de echipament.
In ceea ce priveste protectia de vant, pielea este foarte potrivita. Oricat de puternice sunt vanturile, daca aveti o geaca din piele naturala, nu veti simti niciun disconfort in timpul conducerii.

  • Realizare si constructie

Pentru realizarea acestui tip de echipament moto se foloseste metoda clasica de cusut a materialului. De aceea, inainte sa cumparati o geaca moto din piele, trebuie sa acordati atentie la cusaturile prin care sunt conectate elementele individuale. Geaca din calitate are cusaturi durabile si triple, care nu se intind atunci cand intindeti materialul du ambele maini. Cand sun tensionate, cusaturile nu trebuie sa se intinda si nu trebuie sa vedeti gauri in materialul.

In ceea ce priveste constructia fixarii, aceasta depinde de modelul gecii moto. Dar, de obicei, acest tip de echipamente moto sunt fixate cu un fermoar lung. Echipa lui LinsonMoto va sfatuieste sa verificati fermoarul inainte sa cumparati o geaca si din nou sa acordati atentie la cusaturile.

  • Marime

Spre deosebire de alte tipuri de geci moto, gecile pentru rockeri nu trebuie sa fie nici prea lungi, nici prea inguste. Trebuie sa se potriveasca pe corpul motociclistului perfect. Pentru a alege marimea potrivita este important sa incercati diferite modele de geci moto. Duceti-va la un magazin pentru echipamente moto si probati gecile moto din piele. Stati in pozitia in care va aflati cel mai des pe motocicleta dvs. Trebuie sa va pliati bratele si sa va rotiti corpul, fara geaca sa va deranjeze.

  • Culoare

Presupunem ca, fiind un rocker adevarat, probabil aveti nevoie de o geaca din piele neagra. Culoarea neagra este un adevarat clasic, dar daca doriti sa iesiti in evidenta de restul, culorile maro si gri sunt mai potrivite.

  • Certificat de calitate si siguranta

Astazi, fiecare element din echipamentul moto trebuie sa fie supus unor teste diferite pentru a se dovedi suficient de rezistent si durabil. Acest lucru este valabil si pentru gecile moto din piele. Daca doriti sa fiti complet sigur ca atti cumparat un echipament moto sigur si de calitate, acordati atentie daca geaca are un certificat CE. Daca are, inseamna ce produsul a fost testat si poate sa va protejeze in caz de accident. Si poate fi vandut in UE.

Adauga un comentariu