National

Geoană avertizează Ucraina în problema canalului Bâstroe și a drepturilor minorităţilor

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Geoană avertizează Ucraina în problema canalului Bâstroe și a drepturilor minorităţilor
Geoană avertizează Ucraina în problema canalului Bâstroe și a drepturilor minorităţilor

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri seară, la Antena 3, întrebat despre nemulțumirile României legate de situația minorității române din Ucraina și de lucrările efectuate de Ucraina la canalul Bâstroe, că oficialii de la Kiev au „obligația și interesul” să păstreze unitar frontul european care îi vine în ajutor.

„Pot să spun că ajutorul aliaţilor, inclusiv al României, a fost impecabil şi iată că e un an de zile aproape în care cetăţenii romani au primit în ţara 3 milioane de refugiaţi ucraineni, în special femei şi copii. Vecinii Ucrainei şi-au făcut datoria cu prisosinţă, de aceea este foarte important ca acest nivel de solidaritate şi unitate pentru a continua să sprijinim Ucraina să fie păstrat”, a spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană: „Trebuie şi noi să continuăm să creăm unitate”

Secretarul general adjunct al NATO spune că interesul Ucrainei ar trebui să fie păstrarea unui front unitar al occidentului democratic.

„Și aici trebuie şi noi să continuăm să creăm unitate dar este evident şi obligaţia şi interesul Ucrainei să păstreze acest front unitar al occidentului democratic care ajuta Ucraina de o manieră incredibil de puternică, atât militar, cât şi economic pentru construcţie, dar şi umanitar”, a mai spus Mircea Geoană.

Mircea Geoană: „Să nu ţii cont şi de sensibilitățile legitime ale minorităţilor naţionale”

De asemenea, Mircea Geoană speră că mesajul pe care îl trasmite Bucureştiul este cel de a fi siguri că nu se crează elemente care să perturbe acet sprijin solidar cu Ucraina.

„Una este încercarea de derusificare a Ucrainei şi alta este să nu ţii cont şi de sensibilitățile legitime ale minorităţilor naţionale şi sper că mesajul pe care îl trasmite Bucureştiul şi noi este acela de a fi siguri că nu se crează elemente care să perturbe acet sprijin solidar cu Ucraina”, a mai declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Comentarii
Adauga un comentariu