Prima pagină » National » George Simion a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei
George Simion a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei

George Simion a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei

21 iun. 2024, 22:20,
BZI.ro, în National

Liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional, a declarat în exclusivitate pentru G4Media Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR în care tocmai a intrat AUR.

„Deputații europeni din AUR au semnat, desigur, Declarația de la Praga, care stabilește valorile grupului. În plus, ca o condiție de bază pentru aderarea la Grupul ECR, liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional. Nu există nicio îndoială că Grupul ECR susține pe deplin valorile europene și Ucraina, iar prin semnarea declarației, AUR a declarat că face la fel”, a declarat pentru G4Media Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR.

Liderul AUR, George Simion, a anunțat joi că se opune deciziei CSAT de a trimite rachete de tip PATRIOT în Ucraina

De asemenea, liderul AUR, George Simion, a anunțat joi că se opune deciziei CSAT de a trimite rachete de tip PATRIOT în Ucraina și că acest sistem de apărare trebuie să rămână în România. Simion le-a cerut oficialilor români ca această decizie să fie luată după alegerea noului președinte al României în septembrie. Simon a reluat tema neutralității României, narativ susținut și de Viktor Orban în Ungaria, care servește intereselor Rusiei în războiul cu Ucraina.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidențială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”, a declarat Simion, potrivit unei postări pe Facebook.

Comentarii
  • BINEANTELES CA SIST. PATRIOT COSTA MILIARDE EURO DIN BANII ROMANILOR SI TREBUIE SA RAMANA IN ROMANIA, ESTE AL ROMANILOR DAR TRADATORUL IOHANNIS IL TRIMITE IN TARA LUI, UCRAINA. LA PUSCARIE IOHANNIS TRADATOR TURIST SI SA RESTITUIE ROMANILOR TOATE ZECILE DE MILIARDE PE CARE LE-A FACUT CADOU TARII LUI UCRAINEI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *