Actualitate

George Simion acuză susținătorii Guvernului Cîțu de mită: „Avem înregistrări: audio-video”

Publicat: 04 oct. 2021
George Simion la sediul AUR
George Simion a transmis faptul că va cere în Biroul permanent să se revină asupra hotărârii cu privire la obligativitatea prezentării la intrarea în Parlament a certificatului digital COVID-19

George Simion, liderul AUR, a declarat că luni, 4 octombrie 2021, că susținătorii liberali ai lui Cîțu, fac tot ce le stă în putere pentru a asigura că moțiunea de cenzură va pica iar Cîțu rămâne la putere. Acesta îi acuză de dare de mită pe liberali.

Liderul AUR afirmă că dispune de toate dovezile necesare, atât înregistrări audio cât și vizuale ce vor ajunge în curând în presă.

George Simion acuză PNL de încercarea de a cumpăra voturile moțiunii de cenzură

Liderul AUR, George Simion declară că are toate dovezile necesare împotriva Guvernului Cîțu. Acesta spune că va da presei azi, 4 octombrie, 2021, înregistrările audio-video în care liberalii sunt surprinși încercând să cumpere voturile pentru ca moțiunea de cenzură să nu atingă limita minimă necesară.

Conform spuselor lui Simion, liberalii ar fi oferit funcții la schimb cu voturile. Acesta a amenințat că va merge la DNA pentru a se face dreptate.

Mesajul liderului de la AUR

„Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată.

Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu și-a pus parlamentarii să ne ofere mită – funcții în deconcentrate, ca parlamentarii AUR să nu fie prezenți la votarea moțiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii.

Nu suntem de vânzare, nu trădăm!

Sunt parlamentari ai PNL care ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîțu.

O să facem cunoscut totul! Că nu e posibil! E corupție la înalt nivel.

Azi dăm la toată presa. Avem înregistrări: audio-video. E o anchetă, sper, în curs. Am depus deja la DNA, colegii noștri sunt pe drum.

Noi nu suntem de vânzare, noi cei de la AUR. Vom arăta ce se întâmplă în Parlament. Până diseară o să ajungă la presă”, a afirmat liderul AUR, George Simion, luni 4 octombrie, la Parlament.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu

Amintim faptul că săptămâna trecută, PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Aceasta a fost citită joi, 30 septembrie 2021 și va fi citită mâine 5 octombrie 2021. Conform calculele făcute în Parlament, moțiunea de marți ar putea trece cu peste 50 de voturi peste limita minimă.

Pentru ca moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat, să fie adoptată, sunt necesare 234 de voturi. Conform calculelor din Parlament, situația se arată în felul următor:

PSD -157 de parlamentari

USR-PLUS – 80 de parlamentari

AUR – 43 de parlamentari

Conform acestei situații, dacă toți parlamentarii mai sus trecuți în numărătoare ar vota, Guvernul Cîțu ar cădea cu 280 de voturi, adică cu 46 de voturi mai mult decât necesarul de 234.

De asemenea, celor 280 li s-ar putea alătura și parlamentarii din Partidul Național Liberal care au fost alături de Orban atunci când s-a decid noul președinte al liberalilor, care ar fi nu mai puțin de 50. Cu toate astea, fostul lider PNL a anunțat faptul că nu va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD.

După ședința de astăzi, 4 octombrie 2021, liberalii au stabilit că vor fi prezenți mâine dar nu vor vota moțiunea.

Comentarii
Adauga un comentariu