Actualitate

George Simion, copreședintele AUR, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova – VIDEO

Publicat: 14 mart. 2021
George Simion cu mască de protecție transparentă într-o intervenție publică
Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie. Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023

Copreşedintele AUR, deputatul George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova duminică, 14 martie. Poliţia de Frontieră din Vama Leuşeni i-a comunicat parlamentarului român că acesta are o interdicţie valabilă până în 2023.

George Simion a declarat că scopul vizitei sale în R. Moldova este de a participa la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija. Deputatul român este conştient de interdicţia impusă lui de autorităţile de la Chişinău, însă susţine că interdicţia i-a fost aplicată doi ani în urmă, când era activist civic, iar acum în calitatea sa de demnitar al României, accesul în R. Moldova trebuie să-i fie permis.

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul.” a explicat George Simion.

„Dumneavoastră aveți interdicție de a intră până în 2023”, i-a transmis vameșul.

„Am venit că demnitar la invitația parlamentarilor din Republica Moldova. Am pașaport diplomatic și mă încadrez în altă situație.”, a fost răspunsul lui Simion.

Vameșul a încercat să îi explice lui George Simion că cererea lui trebuie trimisă autorităților centrale moldovene. Acesta l-a sfătuit și să se adreseze instanței de judecată, să conteste interdicție de intrarea în Republica Moldova.

„Dumneavoastră, George Simion, nu vi se permite să intrați. Restul persoanelor cu mare drag.”

Parlamentarul AUR refuză să plece din vamă și cere asistență juridică de la Consulatul României în Republica Moldova.

„Eu rămân aici în vama. Stau în stradă dacă trebuie. Nu mai sunt activist civic, sunt parlamentar in Parlamentul României. Rămân aici în vamă cât timp e nevoie.”

George Simion a refuzat să se întoarcă în România

Deşi poliţiştii de Frontieră i-au spus să atace decizia respectivă în instanţă, deoarece ei nu au dreptul să-i permită accesul, George Simion a refuzat să se întoarcă în România şi a afirmat că va sta în vama Albiţa-Leuşeni până nu i se va permite intrarea în Moldova.   Simion a făcut un apel către preşedintele Maia Sandu şi ministerele de Externe ale celor două ţări să i se permisă accesul, în baza paşaportului diplomatic.

„Stau aici cât timp va fi nevoie, până în 2023, până mi se va permite accesul”, a spus Simion într-un Live pe Facebook.

Cine sunt părinții lui George Simion, liderul AUR. Cu ce se ocupă aceștia

George Simion, liderul AUR, este noua vedetă a politicii românești după alegerile parlamentare. Odată cu ascensiunea formațiunii pe care o conduce, mulți s-au întrebat cine se află în spatele său?

Nu mică a fost mirarea românilor când au aflat că George Simion are o origine socială modestă.

Ce avere are George Simion, liderul AUR

George Simion are 34 de ani și s-a născut în Focșani, fiind absolvent al Colegiului Gheorghe Lazăr din București. A  urmat apoi cursurile Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București, apoi a făcut un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului”, arată biografia sa.

În ceea ce privește părinții liderului politic, acești nu au exercitat vreodată funcții publice și nu au fost implicați în afaceri.

Încă de la o vârstă fragedă, în 2006 acesta a început să devină activ civic, organizând în București un protest pentru susținerea elevilor români de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Comentarii
  • „Paine si circ”. Stia urangutanul ca nu o sa il lase sa treaca dar avea nevoie de atentie. De stat in vama nu se pune problema.. si-a facut numarul si pleaca la alta mahalageala. Un diplomat ar fi rezolvat problema pe cale legala fara a se pune in situatii penibile.

  • pai sosoaca haurista nu tot pe scandal e setata,nu vine cu o propunere ptr a rezolva o problema e doar pusa pe racnit si facut scandal!

  • Tot sta pana in 2023 sa nu i se plateasca indemnizatia de parlamentar,a fost votat sa faca legi,sa abroge legi.sau are impresia ca in R. Moldova merge cu „gargara” si telefonul in timp ce se filmeaza in mana?se pare ca nu,asa ca succes la asteptat.

  • Este constient ca are interdictie,dar aia e pt activistul simion,nu pt parlamentarul simion,adica s-a metamorfozat de cand e parlamentar.

  • George Simion a fortat incalcarea legii, a pus in pericol circulatia si siguranta publica in vama, s-a folosit de calitatile sale oficiale pentru a uzurpa legea unui alt stat. Desi se considera militant, si-a facut tara si familia de ras.

  • Sa traiasca cine ia votat pe acesti indivizi care nu au nimic de-a face cu problemele reale ale tarii. Asa se intampla daca s-au dat voturi de catre „neica nimeni” care sta in strainatate de zeci de ani, care nu cunosc situatia din tara, care nu platesc dari statului roman dar in schimb in loc sa fie returnati de unde au venit, ii primim pe banii nostrii in pandemie la hoteluri pe banii nostrii. Legea este in favoarea acestor necunoscatori si „MARI AMBASADORI AI ROMANIEI”.

Adauga un comentariu