National

George Simion îl amenință pe Klaus Iohannis cu suspendarea

Publicat: 05 oct. 2021
Geroge Simion și Klaus Iohannis
Geroge Simion și Klaus Iohannis

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat că formaţiunea sa va dialoga cu toate partidele din Parlament şi a precizat că ei sunt cei care au reuşit să dea jos Guvernul Cîţu. AUR susţine varianta unui guvern de specialişti şi spune că va veni inclusiv cu propuneri în acest sens.

„Noi astăzi am dat jos Guvernul, a fost o lună grea. Din 1 septembrie, de când am început să strângem semnăturile, am tot fost blocaţi de către diferiţi indivizi din sistem, de către coaliţii monstruoase. Mergem până la capăt, urmează un nou nume de premier”, a declarat Simion, după succesul moţiunii de cenzură”, potrivit news.ro.

Preşedintele AUR a spus că partidul său va dialoga cu toate partidele şi este pregătit să vină şi cu un nume de premier.

”Dacă PNL-ul îl are doar pe Florin Cîţu, dacă PSD-ul nu vine cu niciun nume, o să venim noi cu propuneri, dar momentan vom sta şi vom dialoga cu toate partidele, vedem că şi domnul Orban este dispus să dialogheze, pentru stabilitate, pentru linişte, pentru o reconstrucţie a României”, a adăugat el.

Simion a mai spus că AUR nu susţine un premier din zona ministerelor de forţă, precum Bode şi Ciucă, şi nici pe Vîlceanu.

”Nu e rolul nostru să venim cu propuneri din rândul PNL, vom veni cu propuneri din afara partidelor, cu un guvern de specialişti. Înţeleg că şi PSD vrea un guvern de specialişti”, a mai declarat Simion.

Copreşedintele AUR a arătat că dacă preşedintele Klaus Iohannis va insista cu ”marioneta Florin Cîţu”, atunci AUR va declanşa procedura de suspendare a şefului statului.

Planul lui Florin Cîțu după ce a căzut Guvernul PNL

Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale, a spus, marți, Florin Cîțu la dezbaterea moțiunii de cenzură.

„PNL nu este un partid perfect, dar este un partid responsabil. Și nouă ne-ar fi ușor să trecem în opoziție în această perioadă dificilă, plină de incertitudini și crize mondiale de creșteri globale ale prețurilor. Nu o facem însă. Rămânem în picioare, luptăm până la capăt, nu dezertăm. Nu suntem lași. Am fost votați să dezvoltăm România și asta vom face, indiferent de cât s-ar opune Ciolacu, tovarășul cu spirala (Dacian Cioloș n.r.) și căpitanul extremiștilor”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a spus că PNL va continua guvernarea.

„Dacă acest guvern va pica azi în Parlament, vom face altul, tot în jurul valorilor liberale. Nu voi permite ca România să ajungă sub controlul stângii corupte, a reformiștilor de fațadă sau a extremiștilor anti-vacciniști și anti-europeni”, a subliniat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, atacat de Dan Barna

Dan Barna a transmis astăzi, la dezbaterea moțiunii de cenzură, faptul că Florin Cîțu putea fi un erou, însă a ales să fie un oarecare banal.

„Aţi fi putut fi premierul acela reformator de care România are nevoie. Aţi fi putut fi erou, dar aţi preferat această iresponsabilitate relaxată. Aţi avut de administrat o campanie de vaccinare şi aţi dat-o de gard cu un Congres cu 5000 de oameni. Aţi distrus o coaliţie. Aţi avut practic totul la dispoziţie, voturile oamenilor, buna noastră credinţa şi aţi avut mandatul de a pune această ţară pe drumul cel bun. Eu v-am spus că aici vom ajunge, în acest moment. Noi ne respectăm cuvântul. Suntem aici şi vom vota aceasta moţiune de cenzură. După 30 de ani, chiar aţi fi putut superman, dar aţi ales să fiţi un oarecare banal Florin Cîțu”, a spus Dan Barna.
Comentarii
Adauga un comentariu